maandag 21 november 2022

Review: The Guy Hamper Trio - All The Poisons In The Mud (Damaged Goods Records, 2022) (Hammond Rock)

The Guy Hamper Trio uit Chatham, Kent, Engeland bestaat uit: Wild Billy Childish - sologitaar, Julie Hamper - basgitaar, Wolf Howard - drums en James Taylor (Jamie) - Hammond orgel.
De band brengt op 25 november 2022 hun debuut album "All The Poisons In The Mud" uit via Damaged Goods Records en deze verschijnt zowel als LP als CD en hierbij is nog het vermelden waard, dat hun eerste single uit 2009 ook op het album staat en dat de band op enkele nummers bijgestaan wordt door Johnny Johnson - basgitaar en Bruce Brand - drums van Thee Headcoats.

Het album, dat 12 nummers bevat start met het titel nummer "All The Poisons In The Mud", waarin "All The Poisons In The Mud"een geweldig jaren 60 gerelateerd uptempo Hammond rock nummer speelt, dat swingt en gevolgd wordt door "Come Into My Life", een heerlijk nummer met een gemiddeld tempo en subtiele tempowisselingen, dat tot beweging aanzet en "Moon Of The Popping Trees" en ook dit is zo'n fantastisch Hammond rock nummer, dat swingt als een trein.
Daarna volgen "Girl From '62", een verrukkelijke uptempo mix van Hammond en garagerock, waarbij stil zitten niet aan de orde is, "Full Eclipse Of The Sun", een uitstekende Hammond rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme en de B kant van de single uit 2009, getiteld "Sally Sensation", een swingend stuk muziek met subtiele tempowisselingen en jaren 60 invloeden.
In "7% Solution" zet The Guy Hamper Trio me opnieuw een Hammond nummer met een gemiddeld tempo, subtiele tempowisselingen en een dansbaar ritme voor, in "Step Out" krijg ik een swingend uptempo nummer te horen, dat in de stijl van "Green Onions" van Booker T. & The Onions zit en in "Polygraph Test" (A kant single) laat de band me nogmaals genieten van een stuk Hammond rock met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Verder volgen "The Kids Are All Square", een puik nummer met invloeden van "Louie, Louie" van The Kingsmen, "Skinwalker", een geweldige mix van Hammond en progressieve rock, die met een gemiddeld tempo gespeeld wordt en "Fire", een prima cover van het nummer van Jimi Hendrix.

"All The Poisons In The Mud" van "All The Poisons In The Mud" staat vol heerlijke instrumentale Hammond rock nummers, die swingen en ik raad iedere liefhebber van deze muziekstijl deze schijf dan ook sterk aan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten