zondag 6 november 2022

Review: Solitär - Bus Driver Immigrant Mechanic (Tonzonen Records, 2022) (Pop)

Solitär uit Stockholm, Zweden is het solo project van multi-instrumentalist Mikael Tuominen, die bekend is van bands zoals Kungens Män en Automatism.
Zijn debuut album "1989" verscheen op 10 augustus 2020 als LP in een beperkte oplage van 111 met de hand genummerde exemplaren op transparant groen vinyl, als LP in een beperkte oplage van 222 met de hand genummerde exemplaren op zwart vinyl via Adansonia Records en als digitaal album en op 18 november 2022 brengt Tonzonen Records zijn album "Bus Driver Immigrant Mechanic" uit als LP in een beperkte oplage van 500 stuks op transparant geel vinyl, als CD en als digitaal album en hierop wordt hij in het eerste nummer bijgestaan door Tindra Strinnholm en Lo Strinnholm, die de achtergrondzang verzorgen.

Het album, dat 9 nummers bevat, start met "Electric Sea", waarin Solitär een mooie rustige licht psychedelische pop song speelt (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie), waarna "Ship Of Excitement" volgt en de band een prachtige song met een niet al te hoog tempo ten gehore brengt, die subtiele tempowisselingen heeft.
Daarna volgen "Concrete Spaceship", een schitterende swingende uptempo pop song met een terugkerend ritme en progressieve invloeden, "The Price", een heerlijke vrij rustige song met een aanstekelijk ritme en "Bus Driver", een dansbare uptempo pop song met lichte elektro invloeden.
In "Spegel Spegel" schotelt Solitär me een fantastische song met een gemiddeld tempo voor, die een licht hypnotiserend ritme heeft en in "It Rains" krijg ik een langzaam nummer met een terugkerend ritme te horen.  
Dan volgen "A Flash In A Glass Jar", een uitstekende song met een gemiddeld tempo, orkestrale invloeden en een terukerend ritme en "Brus", een korte rustige song, die in het Zweeds gezongen wordt.

"Bus Driver Immigrant Mechanic" van Solitär is een lekkere in het gehoor klinkende plaat met mooie pop songs en ik raad elke liefhebber van de betere pop dan ook aan deze schijf eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten