maandag 21 november 2022

Review: Living Daylights - Let's Live For Today The Complete Recordings (Grapefruit Records, 2022) (60's Pop)

Living Daylights uit Harlow, Groot Britannië werd in 1967 opgericht door de broers Garth - sologitaar en Norman Watt-Roy - basgitaar, die eerder in de band The Guyatones speelden.
Samen met Ron Prudence - drums, Bob O'Neile - zang en mondharmonica en  Doug Ellis - ritmegitaar vormden ze de band, die onder de hoede van Dick James productie maatschappij THIS (het latere DJM) kwam en een contract kreeg bij het Philips label.
Hun eerste single "Let's Live For Today" (geschreven door de band The Rokes) / "I'm Real" (een eigen compositie) verscheen op 21 april 1967 via Philips en in Amerika  bracht Buddah Records de single uit, waar het een top 10 hit werd bij het New Yorkse radio staion WOR-FM.
De band nam in de zomer van 1967 hun debuut album op, waarop de single plus 9 andere nummers stonden, waaronder 4 covers en in oktober 1967 verscheen hun EP "The Living Daylights", via Fontana in Frankrijk, die behalve de nummers van de single 2 nieuwe songs bevatte en eind 1967 bracht de band hun single "Baila Maria" / "Always With Him" in Nederland uit via Philips.
Nadat Bob en Doug deel gingen uitmaken van de her opgerichte band The Naturals, besloten Garth, Norman en Ron verder te gaan onder de naam The Greatst Show On Earth, die een contract kreeg bij Harvest Records en de hit single "Real Cool World" plus 2 LP's uitbracht.
Het album "Let's Live For Today The Complete Recordings" werd 12 augustus 2022 als CD via Grapefruit Records uitgebracht en bevat de nummers van de singles plus de mono en stereo versie van het opgenomen album.

Het album begint met de mono opnamen van de LP, waarvan "Let’s Live For Today" de eerste is en hierin speelt Living Daylights een uitstekende versie van dit nummer, dat ook door The Rokes uit Italië als "Piangi Con Me" (originele versie) en The Skope uit Nederland als "Be Mine Again" uitgebracht werd en dit wordt gevolgd door "It’s Real" (bekend als I’m Real), een heerlijke uptempo licht psychedelische pop song met een aanstekelijk ritme en "Cos I’m Lonely", een mooie pop song met een gemiddeld tempo.
Daarna volgen "Up So High", een geweldige garagerock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, "Say You Don’t Mind", een fantastische rock song met een gemiddeld tempo en progressieve invloeden, die een aanstekelijk ritme heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "Jane", een prima uptempo licht psychedelische pop song met een dansbaar ritme.
In "What’cha Gonna Do About It" zet Living Daylights me een pop song met een gemiddeld tempo voor, in "Getting Better" krijg ik een cover van het nummer van The Beatles te horen, die licht psychedelisch klinkt en ook in The Beatles cover "I’ll Be Back" laat de band me genieten van een uitstekende versie.
Dan volgen "If I Had My Way", een lekker in het gehoor klinkende song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme en "Always With Him", een swingende uptempo pop song, die subtiele tempowisselingen bevat.
Verder volgen de singles "Baila Maria", een puike commerciële uptempo pop song met een aanstekelijk dansbaar ritme en de voor Amerika gemaakte editie van de single "Let’s Live For Today", een verrukkelijke licht psychedelische beat song met tempowisselingen, die aanzet tot mee zingen.
Vervolgens zijn de stereo versies aan de beurt, die beginnen met "Cos I’m Lonely", een uitstekende pop song met een gemiddeld tempo, waarin het stereo geluid niet optimaal is en deze wordt gevolgd door "Up So High", dat net als de mono versie klinkt alleen zijn de zang en de muzikale begeleiding hierin gescheiden en de cover van het door Denny Laine geschreven "Say You Don’t Mind", dat swingt en aanzet tot dansen.
Ook "Jane" is weer zo'n heerlijke song met een aanstekelijk dansbaar ritme en "What’cha Gonna Do About It" is van hetzelfde laken een pak als de mono versie.
In de beide covers van de nummers van The Beatles, "Getting Better" en "I’ll Be Back" klinken de versies net zo goed als de mono uitgaven en in "If I Had My Way" is dat ook het geval.
Verder volgen nog "Always With Him", een swingende song met een aanstekelijk ritme en de Japanse single versie van "Let’s Live For Today", een versie, die niet afwijkt van het origineel.

"Let's Live For Today The Complete Recordings" van Living Daylights bevat uitstekende pop songs, die me zowel in mono als in stereo als muziek in de oren klinken en ik kan iedere liefhebber van de betere zestiger jaren pop deze schijf dan ook zeer aanraden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten