maandag 18 augustus 2014

Review: Der Blutharsch And The Infinite Church Of The Leading Hand - All To Pieces (Sound Of Cobra, 2014) (Psychedelische Rock)

Der Blutharsch And The Infinite Church Of The Leading Hand, uit Vienna Woods, Oostenrijk, is ontstaan na het uiteen vallen van de band Der Blutharsch en bestaat uit: Albin "Sunlight" Julius, Niko Potocnjak, Marthynna, Jörg B en Lina Baby Doll, die Bain Wolfkind is komen vervangen.
De band maakte in 2011 hun debuut met de gelimiteerde 7" vinyl box "Der Blutharsch And The Infinite Church Of The Leading Hand", die in een oplage van slechts 33 stuks verscheen.
Daarna verscheen de LP/CD "The Story About The Digging Of The Hole And The Hearing Of The Sounds From Hell", waarna in dat zelfde jaar ook de LP/CD "A Collaboration" samen met de Franse psychedelische doom band Aluk Todolo, werd uitgebracht.
In 2012 kwam de 7" single "The Beginning And The End" uit plus de LP/CD "The End Of The Beginning", die ook op een gelimiteerde cassette van 222 stuks werd werd uitgebracht.
Daarna verscheen in 2013 "The Cosmic Trigger", die te verkrijgen is als download, dubbel CD, dubbel LP en als cassette, waarna eind juli 2014 de aan 1 kant geperste 12" vinyl EP "All To Pieces" is uitgebracht met een gezeefdrukte hoes, terwijl in het najaar van 2014 nog 2 uitgaven op stapel staan, onder andere: de CD "Sous L`arbre De Science": Josef Dvorak Feat. Fuckhead & Der Blutharsch And The Infinite Church Of The Leading Hand (1 oktober) plus de LP "Today I Want To Catch Clouds" (1 oktober).

Het eerste nummer van "All To Pieces" is de titelsong en hierin hoor ik de band een hypnotiserende licht psychedelische song ten gehore brengen, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en gevolgd wordt door "I Have Been Here Before", waarin ik de band een mix van experimentele muziek en rock in een swingend hypnotiserend ritme hoor spelen, waarin het tempo gemiddeld te noemen is. (luister naar een gedeelte van dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna krijg ik "Song Of Life And Death" voorgeschoteld en in dit nummer hoor ik de band een mix van krautrock, psychedelische rock, folk en spacerock maken, waarbij ook invloeden uit de krautrock aanwezig zijn.
Het laatste nummer heet "Acheroantia" en hierin laat de band me een heerlijk mystiek nummer horen, waarbij het ritme opnieuw licht hypnotisch klinkt, terwijl de muziek in een vrij rustig tempo gespeeld wordt.

De EP "All To Pieces" bevat 4 fantastische nummers, waarvan ik met volle teugen heb genoten en de plaat is dan ook een aanrader voor iedere liefhebber van psychedelische en hypnotiserende muziek.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten