maandag 3 augustus 2015

Review: The Hex Dispensers - III (Alien Snatch! Records, 2015) (Punkrock)

The Hex Dispensers, die 06-06-2006 door Alex Cuervo - zang en slaggitaar, Tom Kodiak - sologitaar en Alyse Mervosh - drums te Austin, Texas, Amerika, werd opgericht, waarna Dave Bessenhoffer - basgitaar later dat jaar bij de band kwam.
De band bracht in 2007 hun debuut CD "The Hex Dispensers" via het Alien Snatch! Records label uit, die in 2009 gevolgd werd door "Winchester Mystery House", dat eveneens door Alien Snatch! Records verscheen.
In 2010 werd Dave Bessenhoffer vervangen door Drew Schmitz en ook Tom Kodiak ging uit de band om plaats te maken voor Rebecca Whitley, zodat de band nu bestaat uit: Alex Cuervo - zang, slaggitaar en keyboards, Rebecca Whitley - sologitaar en zang, Drew Schmitz - basgitaar en zang en Alyse Mervosh - drums en zang.
In de loop der jaren werden er diverse singles en EP's uitgebracht, waaronder: "Lose My Cool" (7" vinyl, Douchemaster Records, 2008), "My Love Is A Bat" (gelimiteerde oplage gekleurd 7" vinyl, Alien Snatch! Records, 2008), "One Less Ghost" (gelimiteerde oplage gekleurd 7" vinyl, Trouble In Mind, 2010), "Sister Series Vol.3" (7" vinyl, Razorcake Records, 2011) en "Parallel" (7" wit vinyl, Red Lounge Records, 2012), plus de split singles "Forest Ray Colson Pile O' Meat" (7" vinyl, Hook Or Crook Records, 2008) en "Agatha's Antlers" (7" vinyl promo, Scion Audio/Visual, Vice Records, 2011).
Hun nieuwe album, dat zowel op LP (wit; rood-zwart; zwart vinyl), CD en als digitale download op 6 juni 2015 verscheen, heet simpelweg "III" en bevat 10 songs, waarvan er 4 eerder op single werden uitgebracht.

De CD start met "Parallel" en daarin krijg ik een lekker in het gehoor klinkende punkrock song te horen, die in de stijl van de muziek van The Ramones gespeeld wordt, die gevolgd wordt door "Trapped In The Amber", waarin ik eveneens het idee krijg naar een nieuwe opname van The Ramones te luisteren en ook dit nummer swingt dus als een trein. (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
Daarna volgt "Agatha's Antlers" en hierin verandert er weinig en hoor ik opnieuw een swingende uptempo punkrock song in de stijl van The Ramones, waarna de band me "Personality X-Ray" voorschotelt, dat een voortzetting van het vorige nummer lijkt te zijn, want ook nu verandert het tempo niet en gaat de band verder met het maken van heerlijke punkrock Ramones stijl.
In "Hateface" krijg ik een fantastische swingende punkrock song te horen, die een licht hypnotiserend ritme bevat en "I Hope The Sun Explodes Today" is weer een lekkere swingende punkrock song, die in een vrij hoog tempo gespeeld wordt.
Dan schotelt de band me "One Less Ghost" voor en hierin wordt er in wisselende tempo's een uitstekende swingende song gespeeld, waarna "Young Blood In The River" te horen is en The Hex Dispensers me opnieuw een lekker in het gehoor klinkende uptempo punkrock song voorzetten.
Ook "House Of Secrets" is een geweldig lekkere swingende rock song, die geheel in The Ramones stijl gespeeld wordt, waarna het laatste nummer van de CD volgt, getiteld "Hypersleep" en daarin verrast de band me, door een fantastische eentonige rock song te spelen, die hypnotiserend klinkt en met een lichte dreigende ondertoon gespeeld wordt.

De CD "III" van The Hex Dispensers staat vol schitterende punkrock songs, die in het verlengde van de muziek van The Ramones liggen en er om schreeuwen om gedraaid te worden, waardoor ik maar tot één conclusie kan komen: The Ramones zijn niet dood, leve The Hex Dispensers; Geweldig!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten