maandag 3 augustus 2015

Review: Kyrbgrinder - Chronicles Of A Dark Machine (Kyrbgrinder, 2015) (Hardrock)

Kyrbgrinder uit Londen, Engeland werd in 2006 opgericht door Johanne James - zang en drums, die tevens in de band Treshold speelt.
In eerste instantie vormde hij samen met Ben Glover - zang en sologitaar en Alberto "Albi" Flaibani - basgitaar de band, die tijdens live optredens bestond uit: Johanne James - zang en drums, Dave Bart - sologitaar en Eddie Vendetta - basgitaar en tegenwoordig bestaat Kyrbgrinder uit: Johanne James - zang en drums, Aaron Waddington - sologitaar en Dave "Scoop" Lugay - basgitaar.
Kyrbgrinder speelde op diverse festivals zoals: Hammerfest, Cambridge Rock en Bloodstock en was tevens te zien in Den Haag, Nederland (Musicon) en op Ibiza, Spanje (Hard Rock Hell).
De band bracht in 2007 hun debuut album "Defiance" via het Mausoleum Records label uit, gevolgd in 2010 door "Cold War Technology" (eigen beheer) en in 2015 door "Chronicles Of A Dark Machine", die op het Kyrbgrinder label verscheen en via Cherry Red Records werd uitgebracht.

Het album bevat 10 nummers, waarvan "Slipping Away" de eerste is en hierin hoor ik de band een lekker in het gehoor klinkende unieke swingende mix maken van hardrock, reggae en de muziek van The Police, waarbij het onmogelijk is stil te blijven zitten. (luister naar een live uitvoering van dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna krijg ik "Captain America" te horen en ook in dit nummer laat de band me genieten van een heerlijk swingend nummer, waarin hardrock de hoofdmoot is. Dan hoor ik "Kill Them All", een uitstekende uptempo hardrock song, gevolgd door "Egocentric Suicide", waarin de band een dansbare mix van hardrock en pop maakt en in "Oxygen" schotelt Kyrbgrinder me een fantastische melodische rock song met een swingend ritme.
In "Taking Control" maakt de band een geweldige mix van hardrock, punk en hiphop, die in een vrij snel tempo gespeeld wordt en dit nummer swingt dan ook als een trein, waarna ik "I Know Why" te horen krijg, een prima korte swingende song in de stijl van de eerste nummers van The Police.
Vervolgens schotelt de band me "I Feel Blue" voor en in dit nummer laat Kyrbgrinder me een lekkere licht hypnotiserende hardrock song horen met een aanstekelijk ritme, die gevolgd wordt door "Take Your Soul", waarin lichte ska invloeden in te herkennen zijn en gecombineerd met de uitstekende hardrock zorgt dit voor een heerlijk swingend nummer.
Het laatste nummer is het titelnummer van het album "Chronicles Of A Dark Machine" valt een beetje uit de toon vergeleken bij de rest en hierin speelt de band een kort rustig stukje muziek.

Ik vind "Chronicles Of A Dark Machine" van Kyrbgrinder een uitstekend album, dat vol staat met swingende dansbare hardrock songs, waarin de band heerlijke mixen met andere muzieksoorten maakt, om zich op die manier van andere hardrock bands te onderscheiden en ik kan iedere hardrock liefhebber dan ook aanraden, deze geweldige band eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten