maandag 3 augustus 2015

Review: Magic Bus - Seven Wonders (Fruits De Mer, 2015) (Psychedelische Progressieve Rock)

Magic Bus is een band uit Totnes, Devon, Engeland, die bestaat uit: Paul Evans - zang en slaggitaar, Jay Darlington - orgel, synthesizer, mellotron, Terence Waldstradt - sologitaar en zang, Benny Brooke - basgitaar en zang, Viv Goodwin-Darke - dwarsfluit en zang en Matt Butlin - drums.
De band liet zich inspireren door de muziek van bands uit eind jaren 60 begin jaren 70, zoals: The Grateful Dead, Crosby, Stills, Nash & Young, Jefferson Airplane, Caravan, Pink Floyd, Soft Machine en Steve Hillage.
Het eerste album van de band verscheen in 2011 en was simpelweg "Magic Bus" getiteld en bevat de debuut single "Magic Bus" / "Milky Way", die via het Static Caravan label werd uitgebracht, waarna in 2014 het album "Transmission From Sogmore’s Garden" verscheen.
Verder kwam het nummer "Ballad Of Lord Sogmore" ("Transmission From Sogmore’s Garden") op het album Various Artists "P32: Lords Of The Backstage" uit 2015 terecht en brengt het Fruits De Mer Records label op 7 september de 7" vinyl single "Seven Wonders" / "Eight Miles High", inclusief een uitvouwbare poster,  in een gelimiteerde oplage uit,  waarbij nog vermeldenswaardig is, dat er geen CD's en/of downloads van deze single zullen worden uitgebracht, op enkele promo's na.

De A-kant van de single "Seven Wonders" staat op het album "Transmission From Sogmore’s Garden" en hierin krijg ik een schitterende melodische psychedelische progressieve rock song te horen, die in een rustig tempo gespeeld wordt en invloeden van de jaren 60 en 70 bands bevat. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Op kant B staat het nog niet eerder verschenen "Eight Miles High" en daarin laat de band me een heerlijke cover van het Byrds nummer horen, die psychedelisch en progressief klinkt, waarbij de band een eigen draai aan het nummer heeft weten te geven, door er een orgelspel in te verwerken, dat in de stijl van de muziek van de 70er jaren band Caravan wordt gespeeld.

Magic Bus heeft met deze single een fantastisch stukje psychedelische progressieve muziek afgeleverd, dat in de vroege jaren 70 gemaakt had kunnen zijn en ik kan elke liefhebber van dit genre deze single dan ook van harte aanbevelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten