maandag 31 augustus 2015

Review: Naxatras - Naxatras (Eigen Beheer, 2015) (Progressieve Rock)

Naxatras uit Thessaloniki, Griekenland, bestaat sinds de oprichting in 2012 uit: John Delias - sologitaar, John Vagenas - basgitaar en zang en Kostas Harizanis - drums.
In januari 2015 nam de band hun debuut album, met gelijknamige titel, in 1 dag op, onder leiding van Jesus Agnew, in de Magnetic Fidelity Studio in het noorden van Griekenland, waarbij alleen maar 100% analoge apparatuur werd gebruikt, tijdens het opnemen, mixen en het mastering proces.

Het album, dat 26 april 2015 in eigen beheer is uitgebracht, bevat 8 nummers, waarvan "I Am The Beyonder" de eerste is en daarin hoor ik de band een bijna 11 minuten durend fantastisch psychedelisch progressief rock nummer spelen, dat in een rustig tempo begint en lichte oosterse invloeden heeft en na een tempowisseling verandert in een heerlijk stevig stukje psychedelische stonerrock. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna krijg ik "Sun Is Burning" te horen, waarin de band me uitstekende stevige mix van hardrock en stonerrock voorzet, die halverwege over gaat in een ander tempo en ritme, waardoor de muziek iets zwaarder wordt.
Dan hoor ik "Space Tunnel" en hierin laat de band me genieten van een heerlijke swingende funky progressieve rock song, waarbij het moeilijk is stil te blijven zitten en deze wordt gevolgd door "Shiva's Dance", waarin rustig begonnen wordt en na een tempoversnelling laat de band me een lekker in het gehoor klinkende progressieve rock song horen, waarna er weer terug gekeerd wordt naar het rustige tempo, waar het nummer mee begon.
In "Downer" krijg ik een schitterende progressieve bluesrock song voorgeschoteld, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en in "Waves" hoor ik de band een
melodisch instrumentaal rock nummer met een aanstekelijk ritme spelen.
Vervolgens krijg ik "The West" voorgezet en hierin laat de band me een geweldig licht hypnotiserend zwaar stonerrock nummer horen, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en dit wordt gevolgd door het laatste nummer, dat "Ent" heet.
In dit nummer speelt de band een fantastische licht psychedelische progressieve rock song in een gemiddeld tempo, voorzien van een heerlijk hypnotiserend ritme.

Het debuut album van Naxatras bevat 8 fantastische progressieve rock nummers, die ongetwijfeld bij liefhebbers van dit genre in de smaak zullen vallen en ik kan deze schijf dan ook voor 100% aanraden aan hen, die van progressieve rock, stonerrock en psychedelische rock houden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten