zondag 31 maart 2019

Review: Datura4 - Blessed Is The Boogie (Alive Natural Sound Records, 2019) (Progressieve Bluesrock / Pop)

Datura4 werd in 2011 te Fremantle, Australië opgericht door Dom Mariani - zang en sologitaar en Greg Hitchcock - zang en sologitaar.
Dom speelde eerder in de legendarische garagerock bands The Stems en DM3 en Greg in You Am I en New Christs.
Samen met Stu Loasby - basgitaar en Warren Hall - drums, die in The Drones speelde vormen ze de band, waarmee ze al snel een goede reputatie met hun live optredens opbouwden in hun woonplaats.
Hun debuut album,"Demon Blues", met een fantastische psychedelische hoes, die door Joshua Marc Levy van Asheville Art Family is gemaakt, is in juli 2015 door het Alive Natural Sound Records label uitgebracht en ook hun album "Hairy Mountain", dat 28 oktober 2016 werd uitgebracht, verscheen op dit label, waarbij het hoesontwerp opnieuw van Joshua Marc Levy komt, terwijl het album zowel op CD als in een zeer beperkte oplage van 150 stuks op 180 gram gekleurd vinyl uit kwam.
Op 5 april 2019 verschijnt het album "Blessed Is The Boogie", waarop 10 nummers staan, via Alive Natural Sound Records in een beperkte oplage als LP, als CD en als digitale download.

Het album start met "Black Dog Keep Running", waarin de band een heerlijke swingende progressieve bluesrock song ten gehore brengt, die invloeden van de jaren 70 muziek bevat en enkele tempowisselingen heeft en gevolgd wordt door het titelnummer "Blessed Is The Boogie", een schitterende aanstekelijke boogie, waarbij stil zitten niet aan de orde is en in deze song zijn invloeden van het nummer "Boogie" van UFO te ontwarren.
Daarna schotelt de band me "Looper" voor en krijg ik een fantastische stevige progressieve rock song te horen, die enkele tempowisselingen heeft en swingt als een trein en gevolgd wordt door "Run With Lucy", waarin de band een uitstekende dansbare rock song speelt, die bluesrock invloeden heeft.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In "Ooh Poo Pah Doo" speelt Datura4 een aanstekelijke bluesrock song met een zeer dansbaar ritme, waarbij het Hammond orgel een belangrijke rol heeft en in "Sounds Of Gold" laat de band me een lekker in het gehoor klinkende powerrock song horen, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Dan volgt "Evil People Pt.2", een geweldige progressieve rock song met een licht hypnotiserend terugkerend ritme en deze wordt gevolgd door "Not For Me", een
prachtige jaren 70 gerelateerde melodische pop song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
Verder volgen "Cat On A Roof", eveneens een prima klinkende pop song, waar progressieve rock elementen in zitten en "The City Of Lights" en ook daarin speelt de band een uitstekende pop song, die diverse subtiele tempowisselingen bevat en tegen het eind een meer progressief karakter krijgt.

"Blessed Is The Boogie" van Datura4 staat vol verrukkelijke songs, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan deze schijf dan ook aanraden aan liefhebbers van progressieve bluesrock en de betere pop muziek.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten