zondag 24 maart 2019

Review: Green Seagull - Simeon Brown (Mega Dodo Records, 2019) (Psychedelische Pop)

Green Seagull werd in 2016 te Londen, Engeland, opgericht door Paul Nelson (New Electric Ride) - zang en orgel en Paul Milne (Hidden Masters / Magnetic Mind) - basgitaar.
Kort na de oprichting kwamen Sarah Gonputh - keyboards en Carlos Redondo - drums het duo versterken, waarna de band een demo in hun repetitie ruimte opnam op een oude 4 sporen cassette recorder.
Na beluistering van de demo contracteerde het Mega Dodo Records label de band onmiddellijk voor het maken van een album, dat begin 2018 zal verschijnen en op 16 juni 2017 vooraf gegaan werd door de 7" vinyl single "Scarlet" / "They Just Don’t Know", die in de Sausage Studio's werd opgenomen onder leiding van producer Sebastian Kellig (My Drug Hell) en in een beperkte oplage van 300 stuks geperst werd.
Nadat Redondo vervangen was door Elian Dalmasso - drums en zang, bracht de band op 10 november 2017 de 7" single "(I Used To Dream In) Black And White" / "Not Like You And Me" in een beperkte oplage van 250 stuks op wit vinyl via Mega Dodo Records uit en vermeldenswaardig is verder, dat de single in stereo is en, net als hun debuut single, ook op hun album "Scarlet Fever" staat, dat 30 maart 2018 via Mega Dodo Records in een beperkte oplage van 300 stuks op 180 gram groen vinyl verscheen en tevens als CD en digitale download werd uitgebracht.
Op 3 mei 2019 verschijnt de single "Simeon Brown" / "Belladonna" in een beperkte oplage van 300 stuks op groen vinyl en gestoken in een kleuren hoes via Mega Dodo Records en tevens als download, als voorloper van hun tweede album, dat later dit jaar zal worden uitgebracht.

In "Simeon Brown" laat Green Seagull me genieten van een fantastische licht psychedelische pop song, die invloeden van de muziek van The Beatles bevat en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk ritme heeft.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
De andere kant van de single "Belladonna" is een schitterende uptempo psychedelische song, die wisselende tempo's heeft, swingt als een trein en tegen het eind in een langzamer tempo gespeeld wordt.

De single "Simeon Brown" / "Belladonna" van Green Seagull is een psychedelisch meesterwerkje, dat ik iedere liefhebber ten zeerste kan aanraden en ik kijk dan ook reikhalzend uit naar het complete album.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten