zondag 31 maart 2019

Review: The Limboos - Baia (Penniman Records, 2019) (Rock & Roll)

The Limboos, die in 2013 te Madrid, Spanje werd opgericht, bestaat uit: Roi Fontoira - zang en sologitaar, Marcos Mascato - basgitaar, Sergio Alarcón - percussie, sologitaar en orgel en Daniela Kennedy - drums.
De band maakte hun debuut met de 7" vinyl single "Not a soul around" / "Space Mambo", die via Penniman Records verscheen.
Hun debuut LP "Space Mambo" uit 2014, waarop 12 nummers staan, werd vooraf gegaan door de single "Big Chef" / "Limbootic", die net als de LP ook nu weer door Penniman Records werd uitgebracht.
Op hun album "Limbootica", dat 3 maart 2107 als CD en digitale download verschenen is, speelt de band in een nieuwe bezetting en is Marcos vervangen door Santiago Sacristan - dubbele bas, basgitaar en zang en is ook Dani Niño - bariton saxofoon bij de band gekomen.
Verder spelen er diverse gastmuzikanten op het album mee, zoals: Marc Tona - achtergrond zang en percussie, Leonardo Torres - trompet, Marc Ferrer - piano, Jordi Casas - conga en percussie en Paul Domingo - trombone en kan er nog opgemerkt worden, dat het album op 5 mei 2017 door Penniman Records op vinyl werd uitgebracht.
Op 1 maart 2019 verscheen hun derde album "Baia", waarop 11 nummers staan, via Penniman Records op zowel CD als op LP (180 gram vinyl) en als digitale download en deze werd vooraf gegaan door de video's "Where Did She Go?" (15 januari 2019) en "Big Shot" (16 februari 2019).

Het album start met "Big Shot", waarin de band een geweldige swingende uptempo rock & roll song speelt, die invloeden van de jaren 50 en 60 bevat (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "La Descarga", een heerlijke swingende song met Zuid Amerikaanse invloeden, die een zeer dansbaar aanstekelijk ritme heeft.
Dan volgt "Do Right", een verrukkelijke dansbare uptempo song met invloeden uit rock & roll en blues en deze wordt gevolgd door "Till The End Of Time", een vrij rustige 50er jaren gerelateerde song met soul invloeden.
In "All Over My Soul" speelt de band een mysterieus Oosters klinkende rock song met een aanstekelijk terugkerend ritme, die swingt en rock & roll invloeden heeft en in "Uncle Sailed Away" laat de band me genieten van een schitterende aanstekelijke rock song met invloeden uit de jaren 50 en 60.
Daarna speelt The Limboos "The First Degree", een fantastische rock song met een terugkerend licht hypnotiserend ritme, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, waarna "Waiting For You" volgt en daarin speelt de band weer zo'n swingende song met Zuid Amerikaanse invloeden, die zeer dansbaar.
Verder hoor ik "Where Did She Go?", een uitstekende dansbare song, die swingt, "Nightbird", een geweldige swingende rock song, die enkele subtiele tempowisselingen heeft en "WaY Too Long", een jaren 60 gerelateerde song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk ritme bevat.

"Baia" van The Limboos is net als voorgaande albums een swingende plaat geworden, die me van begin tot einde heeft weten te boeien en ik kan deze schijf dan ook aanraden, aan een ieder, die van rock & roll en swingende muziek houdt.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten