zondag 24 maart 2019

Review: Lamp Of The Universe - Align In The Fouth Dimension (Sulatron Records, 2019) (Psychedelisch)

In 1999 startte basgitarist en zanger Graig Williamson, uit Hamilton, Nieuw Zeeland, zijn soloproject Lamp Of The Universe, waarbij hij een combinatie maakt van acid folk, spacerock en psychedelische rock en alle instrumenten, zoals: akoestische gitaar, sitar, percussie, rock gitaar en basgitaar bespeelt.
Zijn eerste album "The Cosmic Union" werd in 2001 uitgebracht via zowel het Cranium als het Astral Projection label, gevolgd door "Echo in Light", dat in een gelimiteerde genummerde oplage van 400 stuks op zwart vinyl en in een zeer beperkte uitgave van 99 stuks op groen vinyl inclusief een gesigneerd boekje en een draagtas verscheen.
Vervolgens verschenen "Heru" in 2005 via het Barl Fire label, "Earth, Spirit and Sky" (Cranium, 2006), "From the Mystic Rays of Astrological Light" (Astral Projection, 2006), "Arc of Ascent", dat alleen als cassette uitgebracht werd in een zeer gelimiteerde oplage van 100 stuks (Astral Projection, 2007), "Acid Mantra" gelimiteerde oplage van 200 stuks zwart, 200 stuks rood en 100 stuks Die Hard Fan uitgave rood/geel vinyl + wierook (Astral Projection, 2009) en "Transcendence" gelimiteerde oplage van 200 stuks zwart, 200 stuks blauw en 100 stuks Die Hard Fan uitgave rood/blauw vinyl inclusief een extra button en een Lamp Of The Universe mobiel.
Zijn album "The Doors Of Perception" uit 2014 is gekoppeld aan "Superkraut" van de Duitse band Krautzone, waarvan er gelimiteerd 300 stuks op zwart vinyl en 200 stuks op zilver/zwart marmer vinyl verschenen, waarbij nog vermeld kan worden, dat de schitterende zilver glossy geprinte hoes door Lulu artwork is gemaakt.
Ook het album "Align In The Fouth Dimension", dat 12 april 2019 verschijnt, wordt door Sulatron Records op CD en LP in een beperkte oplage van 500 stuks op 180 gram turquoise vinyl uitgebracht en opgemerkt kan worden, dat de LP 7 nummers heeft, terwijl de CD uitvoering 1 extra nummer bevat.

Het album start met "Visitors", waarin ik Graig een prachtige rustige psychedelische song hoor spelen, die spacerock invloeden bevat en gevolgd wordt door "Rite Of The Spheres", een fantastische psychedelische song met een licht hypnotiserend ritme, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Daarna schotelt hij me "Light Receiver" voor en krijg ik een heerlijke aanstekelijke song te horen, die invloeden van folk heeft en in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, waarna "New Forms" volgt en hij een mooie rustige Oosters georiënteerde song speelt.
In "The Leaving" laat Graig me nogmaals genieten van een prachtige, vrij rustige, licht psychedelische song (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en in "Absolution Through Your Third Eye" speelt hij een schitterende aanstekelijk klinkende song met Oosterse invloeden en een licht hypnotiserend ritme.
Dan volgt het extra nummer op de CD, getiteld "Call From Beyond", waarin hij een uitstekende rustige song ten gehore brengt, die folk invloeden heeft en gevolgd wordt door "Seasons Of Love", een geweldige psychedelische song met folk, spacerock en Oosterse invloeden, die in een vrij rustig tempo gespeeld wordt.

"Align In The Fouth Dimension" van Lamp Of The Universe is een heerlijke rustige psychedelische plaat, waarmee hij me van begin tot einde heeft weten te boeien en ik kan liefhebbers van psychedelische muziek, deze schijf dan ook van harte aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten