zondag 31 maart 2019

Review: Skanska Mord - Blues From The Tombs (Transubstans Records, 2019) (Hardrock)

Janne Bengtsson - zang, mondharmonica en sologitaar en Patric Carlsson - basgitaar, die beiden uit de band Half Man kwamen, richtten te Örkelljunga, Zweden, in 2006, samen met Patrik Berglin - sologitaar, Petter Englund - sologitaar en zang en Thomas Jönnsson - drums en percussie, die alle drie in de band Mothercake speelden, een nieuwe band op, genaamd Skanska Mord.
Skanska Mord, die het podium deelde met onder andere Graveyard, Spiders, Abramis Brama, Imperial State Electric en meerdere hardrock bands, bracht in 2010 hun debuut album "The Last Supper" uit, gevolgd in 2012 door "Paths To Charon", die beide via het Small Stone Recordings label verschenen.
Daarna kwam de band bij het Transubstans label terecht en het resultaat is te beluisteren op de 12" vinyl EP "Skanska Mord" uit 2014, waarop de legendarische sologitarist Janne Schaffer als gast mee speelt.
Op 17 mei 2019 verschijnt het album "Blues From The Tombs", waarop 8 nummers staan, via Transubstans Records op CD en LP.

Het album begint met "Snow", waarin de band een uitstekende hardrock song ten gehore brengt, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, enkele  tempowisselingen bevat en invloeden van jaren 70 hardrock bands, zoals Deep Purple heeft en dit nummer wordt gevolgd door "Simon Says", een aanstekelijke  swingende uptempo song, die na korte tijd van tempo verandert, waarna de muziek rustiger en wordt en melodische invloeden heeft, om iets na de helft weer meer snelheid te krijgen en te gaan swingen.
Daarna volgt de band "Edge Of Doom" en daarin speelt de band een schitterende trage song, die enkele tempowisselingen heeft, waarna "The Never Ending Greed" aan de beurt is en hierin krijg ik een heerlijke hardrock song te horen, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en jaren 70 invloed bevat.
In "Blinded By The Light" laat Skänska Mord me genieten van een geweldige rustige song, die een melodisch karakter heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en in "Sun" speelt de band opnieuw een fantastische rustige song.
Dan volgen "Death Valley Blues", een verrukkelijke progressieve bluesrock song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en "The Coming Of The Second Wave", een lekkere swingende rock song met jaren 70 invloeden en subtiele tempowisselingen, die tijdelijk iets sneller wordt.

"Blues From The Tombs" van Blues From The Tombs staat vol uitstekende hardrock songs, die over het algemeen vrij rustig gespeeld worden, maar me geen moment hebben verveeld en ik kan deze schijf dan ook aanraden aan hen, die van jaren 70 hardrock houden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten