zondag 3 maart 2019

Review: Gypsy Chief Goliath - Masters Of Space And Time (Kozmik Artifactz Records, 2019) (Hardrock)

Gypsy Chief Goliath uit Windsor, Ontario, Canada, werd in 2009 opgericht en bestaat uit: Al "the Yeti" Bones -zang en sologitaar, Dustin Black - sologitaar, John Serio - sologitaar, Darren Brush - basgitaar, Mark Calecott - keyboards en Adam Saitti - drums.
Op 22 februari 2019  bracht de band hun vierde album "Masters Of Space And Time" uit via Kozmik Artifactz Records en deze verscheen in een beperkte oplage op 180 gram gekleurd vinyl, digitale download en als CD.

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "City Of Ghosts", waarin de band een stevige hardrock song laat horen, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, diverse tempowisselingen bevat en enige invloeden van progressieve rock uit de jaren 70 heeft en dit nummer wordt gevolgd door "Highway Man", een lekkere aanstekelijke swingende uptempo rock song.
Daarna volgt "Low Cost Of Living High", een uitstekende melodisch klinkende rock song, die start met de begintonen van "Matthew And Son" (Cat Stevens) en enkele subtiele tempowisselingen heeft, waarna "Stranger Desires" te horen is en daarin speelt de band een schitterende progressieve rock song, waar 70er jaren invloeden in zitten.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In "Sun Prelude" speelt Gypsy Chief Goliath een kort gitaar nummer van 46 seconden en in "Into The Sun" schotelt de band me geweldige stevige progressieve rock song voor, die swingt en enkele subtiele tempowisselingen heeft.
Verder volgen "Crash N' Burn", een zware hardrock song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en invloeden uit de heavy metal bevat en de titel song "Masters Of Space And Time", een fantastische hardrock song, waarin invloeden van Black Sabbath te horen zijn en tevens zo nu en dan melodisch en progressief klinkt.

"Masters Of Space And Time" van Gypsy Chief Goliath is een heerlijke hardrock plaat, die invloeden uit de jaren 70 rock bevat en ik kan elke liefhebber van deze muzieksoort deze schijf dan ook van harte aanbevelen, maar ook zij, die van progressieve rock houden zullen ruimschoots aan hun trekken komen.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten