zondag 10 maart 2019

Review: Moon Goose - Source Code (Strange Fish Records, 2019) (Rock / Dance / Spacerock)

Moon Goose uit Hay On Wye, Engeland, werd in 2017 opgericht, nadat de bandleden besloten zonder zanger verder te gaan en een andere naam voor de band te kiezen.
De band bestaat uit: Des Davies - sologitaar en achtergrond zang, Ade Williams - sologitaar, Rob Robinson - basgitaar, Dave Prescott - synthesizer en achtergrond zang en Antoine Mouquod - drums.
Op 20 mei 2017 bracht Moon Goose hun debuut EP "Space Probe Shut Down" (3 nummers) in eigen beheer in een zeer beperkte oplage uit en deze werd op 16 februari 2018 gevolgd door de EP "Live at the Globe" (4 nummers), die eveneens in een beperkte oplage op CD verscheen en in eigen beheer werd uitgebracht.
Hun debuut 2LP, "Source Code", verschijnt 29 april 2019 via Strange Fish Records in een beperkte oplage op wit en doorzichtig vinyl, is gestoken in een klaphoes en bevat tevens een gratis CD plus download code voor een digitale download.
Opgemerkt kan worden, dat de meeste nummers in hun oefenruimte ontstonden, die zich aan de grens van Wales bevindt in het district Herefordshire.

Het album, dat 12 nummers bevat, start met "Second Life", waarin Moon Goose een swingende melodische uptempo mix van spacerock en dance ten gehore brengt, waarbij het onmogelijk is, stil te blijven zitten (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en dit nummer wordt gevolgd door "Knifeless Skinning", een heerlijk progressief rock nummer, dat een licht hypnotiserend ritme heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, waar enkele subtiele tempowisselingen in zitten en halverwege verandert in een swingend spacerock nummer.
Daarna zet de band me "Le Conte" voor en krijg ik een dansbare uptempo mix van funk, dance en filmmuziek voorgeschoteld en deze wordt gevolgd door "The Mysterious Coffins Of Arthur's S", een aanstekelijk melodisch rock nummer met invloeden van dance, dat een zeer dansbaar terugkerend ritme en een licht hypnotiserend effect heeft.
Dan hoor ik "Goldfish In A Bag", een geweldig stukje uptempo rock muziek, waarin de band invloeden van de jaren 70 muziek in verweven heeft, waarna "Trains" volgt en Moon Goose een swingend nummer speelt, dat na enkele minuten verandert in een rustig psychedelisch nummer, dat op zijn beurt verandert in een uitstekend spacerock nummer, waarin de band het tempo van de muziek opvoert.
In "Joey Gets A Candle (Swayze Meld)" speelt de band een opnieuw zo'n aanstekelijk swingend progressief dance nummer, dat enkele subtiele tempowisselingen heeft en in "Carnage" zet de band me een fantastisch swingend rock nummer voor, dat lichte invloeden van "A Forest" van The Cure bevat.
Vervolgens hoor ik "Dark Shit", waarin gesproken tekst en een licht dreigend ritme zit en invloeden uit Oosterse en psychedelische muziek bevat, die over gaan in een verrukkelijk aanstekelijk dance nummer met een licht hypnotiserend ritme en spacerock invloeden en dit wordt gevolgd door "Garway Witch Trail" en hierin speelt de band een geweldig spacerock nummer met een terugkerend licht hypnotiserend ritme, waarbij ik het idee heb de muziek ingezogen te worden.
Verder laat de band me genieten van "Parameter 5", een swingend rock nummer, waarin de muziek halverwege sneller wordt en psychedelische invloeden krijgt en "Fist Fight At The Bingo", een fantastisch uptempo rock nummer, dat progressieve rock invloeden heeft en tegen de helft van het nummer in een rustiger tempo over gaat, waarbij de muziek verandert en invloeden van experimentele rock bevat.

"Source Code" van Moon Goose staat vol swingende uptempo nummers, die diverse invloeden bevatten, waarmee de band me van begin tot einde heeft weten te boeien en ik kan iedere liefhebber van dance, rock en spacerock deze 2LP dan ook van harte aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten