zondag 17 maart 2019

Review: No Man's Valley - Outside The Dream (Tonzonen Records, 2019) (Progressieve Rock)

No Man's Valley uit Horst, Nederland,werd in 2011 opgericht en bestaat uit: Jasper, zang, Christian - sologitaar en achtergrondzang, Rob - basgitaar en achtergrondzang, Ruud - keyboards en achtergrondzang en Dinand - drums en achtergrondzang.
De band bracht op 18 maart 2012 hun debuut EP "Mirror Image", waar 6 nummers op staan, als digitale download uit en deze werd op 23 maart 2014 gevolgd door de digitale download EP "And Four Other Songs" (4 nummers), die beide op CD via Chrononaut Records verschenen.
Vervolgens verschenen de digitale single "The Wolves Are Coming" (3 oktober 2014), het digitale nummer "Kill the Bees - Radio Edit" (10 juni 2016) en hun debuut album, "Time Travel", dat 10 juli 2016 door Nasoni Records als LP werd uitgebracht, als CD via Chrononaut Records en als digitale download.
Na het uitbrengen van hun debuut album "Time Travel" deed No Man's Valley een tournee door Europa en stond op het podium met bands als The Stranglers (Engeland), Naxatras (Griekenland), Buddha Sentenza (Duitsland), Giobia (Italië), Arbouretum (Amerika), Donnerwetter (Nederland) en The Sore Losers (België) en speelde in 2018 op het bekende Freak Valley Festival in Duitsland.
Daarna verschenen de digitale nummers "Lies" (12 oktober 2018) en "Eyeball" (7 maart 2019) en op 22 maart brengt Tonzonen Records hun album "Outside The Dream" op LP, CD en als digitale download uit.

Het album, dat 8 nummers bevat, begint met het titelnummer "Outside The Dream", waarin de band een vrij rustige song ten gehore brengt, die een heerlijk aanstekelijk eentonig ritme heeft en invloeden van de muziek uit eind jaren 60, begin jaren 70 heeft en even na de helft van de song heftiger wordt en psychedelische invloeden krijgt en dit nummer wordt gevolgd door het als digitale download uitgebrachte "Eyeball", een schitterende licht psychedelische rock song, die progressieve rock en theater muziek invloeden heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Daarna zet de band me "Hawk Rock" voor en krijg ik een swingende uptempo rock song te horen, die diverse subtiele tempowisselingen heeft en invloeden uit de surf muziek bevat en gevolgd wordt door "From Nowhere", een verrukkelijke aanstekelijke jaren 70 gerelateerde rock song met invloeden van de muziek van The Doors, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
In "Into The Blue" speelt No Man's Valley een uitstekende progressieve rock song, waar een licht hypnotiserend ritme in zit en in "7 Blows" laat de band me opnieuw genieten van een fantastische progressieve rock song, die met prima samenzang begint en in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en invloeden van de muziek van The Doors heeft.
Verder volgen "Lies", een geweldige swingende progressieve rock song, die heerlijk psychedelisch orgelspel heeft en diverse tempowisselingen bevat en het laatste nummer, "Murder Ballad", een vrij rustige progressieve rock song met een heerlijk eentonig ritme, waarmee de band me in een lichte trance brengt.

No Man's Valley heeft me met "Outside The Dream" van begin tot einde met hun heerlijk progressieve rock muziek weten te boeien en ik kan deze schijf dan ook van harte aanraden aan elke liefhebber van dit genre, maar ook zij, die van aan The Doors gerelateerde muziek houden, zullen dit album zeker weten te waarderen.(luister naar dit album via de youtube link onder de recensie)

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten