maandag 1 maart 2021

Review: 62 Miles From Space - Sentinel / Age Of Discovery (Mega Dodo Records, 2021) (Elektronisch / Psychedelisch)

62 Miles From Space is een duo uit Moskou, Rusland, dat bestaat uit: Neil Davidson - samples en programmering en Roman Kutnov - sologitaar en zang, dat via e-mail en virtuele instrumenten muziek maakt, die geïnspireerd is door de 60er en 70er jaren filmmuziek, krautrock en vroege synthesizer muziek en op het internet wordt gezet.
"Time Shifts EP", dat op 20 oktober 2017 via Mega Dodo Records verscheen, was het debuut van de band op 12" vinyl, dat in een beperkte oplage van 300 stuks op rood vinyl geperst werd en was exclusief verkrijgbaar via Mega Dodo Mail Order, HeyDay Mail Order en Clear Spot en tevens als download.
Op 26 maart 2021 brengt Mega Dodo Records hun album "Sentinel" / "Age Of Discovery" uit, waarop 8 nummers staan, als CD in een beperkte oplage van 50 stuks en als digitale download en tevens is het album vanaf 26 februari 2021 via iTunes in de voorverkoop te bestellen.

Het album begint met het titel nummer "Sentinel", waarin het duo een geweldige psychedelische elektronisch song ten gehore brengt, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een terugkerend ritme heeft en gevolgd wordt door deel 2 van de titel, "Age Of Discovery", een schitterende elektronische song, die sterke invloeden heeft van het nummer "Golden Brown" (The Stranglers) en een aanstekelijk dansbaar ritme bevat.
Daarna volgen "20th Century Nauscopy", een kort psychedelisch nummer, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en "Mare Undarum", een fantastisch elektronisch nummer met een gemiddeld tempo, invloeden van filmmuziek en een dansbaar ritme.
In "An Atom Becomes A Star" krijg ik een swingend uptempo stuk muziek te horen, dat een terugkerend licht hypnotiserend ritme heeft en een gesproken tekst bevat en in "Gordon Cooper" schotelt de band me een verrukkelijk elektronisch nummer in een gemiddeld tempo voor, dat ook nu weer een terugkerend ritme heeft, dat aanzet tot dansen.
Verder volgen "Ariane", een nummer, dat met het ritme van "One Of These Days" (Pink Floyd) begint, waar tussendoor een prachtig elektronisch stuk muziek wordt gespeeld en "21st Century Nauscopy", een lekker klinkend nummer, dat in een langzaam tempo wordt gespeeld.

"Sentinel" / "Age Of Discovery" van 62 Miles From Space bevat 8 prima elektronische nummers, die invloeden van psychedelische muziek hebben en terugkerende ritmes bevatten en ik kan liefhebbers van deze muzieksoorten dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren en te genieten van de muziek.(luister naar enkele nummers van het album via de bandcamp link onder de recensie)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten