maandag 8 maart 2021

Review: Moaan Exis - Nescessary Violences (Atypeek Records, 2021) (Industrial / Hardcore / Techno)

Het duo Moaan Exis uit Toulouse, Frankrijk werd in 2015 opgericht en bestaat uit: Mathieu Caudron - zang, synthesizer, programmeringen percussie en Xavier Guionie - drums.
Hun debuut single "Arise" / "Dissidence" verscheen op 29 januari 2016 via Industrial Strenght Records en werd op 6 september 2016 gevolgd door de EP "Invok", die als digitale download verscheen via Audiotrauma Records.
Daarna verschenen "Lumenum'bra" (15 juni 2017, digitaal nummer), "Trancedence" (30 oktober 2017, LP in een beperkte oplage van 100 stuks, CD en digitale download), "Postmodern Therapy" (25 juni 2019, LP in een beperkte oplage van 200 stuks en digitale download) en "Nescessary Violences", waarop 8 nummers staan, (15 november 2020, digitaal album en 19 februari 2021, LP, CD en digitaal album via Atypeek Records).

Het eerste nummer van het album heet "Everyday Is A Simulation", waarin het duo begint met een schitterend stuk avant garde, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en na korte tijd verandert in een mix van elektro en experimentele muziek en dit wordt gevolgd door "Alone Together", een geweldige uptempo mix van techno en industriële rock, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
Daarna volgen "Divine Automation", een heerlijke swingende mix van hardcore en industriële muziek speelt, die diverse tempowisselingen heeft en bij tijd en wijle heftig klinkt en "Blind", die eveneens in die hoek zit en het duo een heftige mix van industriële muziek en hardcore maakt, die een terugkerend ritme heeft.
In "Coercion" schotelt Moaan Exis me een fantastische uptempo techno song voor, die swingt als een trein en in het titelnummer "Necessary Violence" krijg ik een stevige rock song in een gemiddeld tempo te horen, die invloeden van hardcore, techno en industriële rock heeft en een terugkerend ritme bevat.
Verder volgen "Love Witches", een uptempo hardcore song met een terugkerend ritme en invloeden van techno en de re-mix "Divine Automation", die door Electronic Substance Abuse gemaakt is en hierin speelt het duo een iets snellere versie van dit nummer, dat tevens 1 minuut langer duurt en swingt als een trein.

"Nescessary Violences" van Moaan Exis is een uitstekende plaat, die swingt van begin tot eind en ik kan liefhebbers van industriële muziek, hardcore en techno deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten