zondag 28 maart 2021

Review: Maverick - Ethereality (Metalapolis Records, 2021) (Hardrock)

Maverick werd in 2012 te Belfast, Noord Ierland, opgericht door Ryan Sebastian Balfour - sologitaar en David Balfour - zang, die samen met Ric Cardwell - ritmegitaar, Richie Diver - basgitaar en Jason-Steve Mageny - drums de huidige band vormen.
Maverick speelde in de loop der jaren met onder andere: The Poodles (Zweden) en Treat (Zweden) en trad op op de festivals H.E.A.T. Festival (Duitsland), Icerock (Zwitserland), Rocknacht Tennwil (Zwitserland), Wildfest (België) en Rockingham (Engeland).
Op 2 mei 2013 verscheen hun debuut EP "Talk's Cheap" als digitale download en deze werd gevolgd door "Quid Pro Quo" (CD album, 2014 Massacre Records), "Big Red" (CD album, 2016 Metalapolis Records), "Cold Star Dancer" (LP, CD en cassette, 6 april 2018 Metalapolis Records), "Quid Pro Quo" (her-uitgave CD en digitale download, 2019 Metalapolis Records) en op 1 april 2021 brengt de band hun album "Ethereality", waarop 10 nummers staan, als LP, als CD en als dd uit via Metalapolis Records.
Van deze plaat werden eerder de singles "Switchblade Sister" (18 december 2020), "The Last One" (22 januari) en "Falling" (26 februari 2021) uitgebracht.

Het eerste nummer van het album heet "Falling", waarin de band een heerlijke stevige hardrock song ten gehore brengt, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en invloeden van de jaren 70 bands heeft en gevolgd wordt door "Thirst", een uitstekende rock song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en "Never", een lekker in het gehoor klinkende uptempo rock song met een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen en tempowisselingen.
Daarna volgen "Switchblade Sister", een schitterende rock song, die een terugkerend ritme heeft en een hoog meezing gehalte bevat (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "Bells Of Stygian", een puike uptempo song met enkele tempowisselingen en een dansbaar ritme,
In "Angels 6" zet Maverick me een swingende uptempo song voor, die ook nu weer zo'n lekker aanstekelijk ritme heeft, in "The Last One" krijg ik een prima stukje rock voorgeschoteld, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, enkele subtiele tempowisselingen bevat, vrij commercieel klinkt en dansbaar is en in "Dying Star" laat de band me genieten van een swingende uptempo rock song met een aanstekelijk ritme, die aanzet tot dansen.
Verder volgen "Light Behind Your Eyes", een uptempo rock song, die swingt en "Ares", een verrukkelijke rock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme, waarbij stil zitten geen optie is.

"Ethereality" van Maverick staat vol swingende rock songs, die gewoon lekker klinken en ik heb dan ook met volle teugen genoten van deze CD, die ik liefhebbers van hardrock dan ook zeer kan aanraden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten