zondag 21 maart 2021

Review: The Black Heart Death Cult - Sonic Mantras (Kozmik Artifactz Records, 2021) (Psychedelische Rock)

The Black Heart Death Cult uit Melbourne, Australië bestaat uit: Sasha L Smith - zang en sologitaar, Bill Patching - sologitaar, Deon Slavieros - basgitaar, Gab Potochnik - keyboards, Nick Hastings - sologitaar en dwarsfluit en Andrew Nunns - drums.
Op 28 oktober 2016 bracht de band hun 7" debuut single "She's a Believer" / "Heroin" / "Setting Sun" via hun eigen Death Cult Records in een beperkte oplage uit en tevens als digitale download en deze werd op 21 juli 2017 gevolgd door de EP "Black Rainbow", die alleen als digitale download verscheen.
Oak Island Records bracht 18 januari 2019 hun debuut album met gelijknamige titel in een beperkte oplage van 300 stuks op gekleurd vinyl uit, waarvan er 200 op doorzichtig en 100 (alleen mail-order) op transparant groen geperst zijn en op 26 maart 2021 verschijnt hun album "Sonic Mantras", waarop 8 nummers staan, via Kozmik Artifactz Records als LP in een beperkte oplage van 250 stuks op 180 gram wit vinyl, als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op goudkleurig zwart stoffig vinyl (alleen via Kozmik Artifactz Records), als 2LP in een beperkte oplage van 100 stuks ("Sonic Mantras" op goudkleurig zwart stoffig vinyl samen met het debuut album "The Black Heart Death Cult" op geel met groen gespetterd vinyl) en als digitale download.

Het album start met "Goodbye Gatwick Blues", waarin de band een schitterende psychedelische rock song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die een terugkerend aanstekelijk ritme heeft, waarbij stil zitten geen optie is en deze wordt gevolgd door "Cold Fields", een heerlijke uptempo rock song, die swingt en een terugkerend ritme heeft.
Daarna volgen "One Way Through", een geweldige swingende uptempo psychedelische song, die aanzet tot dansen en een licht hypnotiserend ritme heeft (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en "Trees", een fantastische uptempo song, die een aanstekelijk ritme heeft en swingt.
In "Death From Above" schotelt The Black Heart Death Cult me opnieuw zo'n swingende uptempo rock song voor, die een terugkerend ritme heeft en in "The Sun Inside" krijg ik nogmaals zo'n song te horen, waarbij het moeilijk is om niet in beweging te komen.
Verder hoor ik "Dark Waves", een uitstekende song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, eind jaren 60 invloeden heeft en een aanstekelijk ritme bevat en "Sonic Dhoom", een verrukkelijke psychedelische song met een terugkerend licht hypnotiserend ritme, waarin de sitar een belangrijke rol speelt, die net als de meeste nummers sterke invloeden heeft van de muziek van eind jaren 60.

"Sonic Mantras" van The Black Heart Death Cult bevat 8 prima nummers, waar ik vanaf de begin tonen van genoten heb en ik kan liefhebbers van psychedelische muziek deze schijf dan ook van harte aanbevelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten