maandag 8 maart 2021

Review: Melody Fields - Broken Horse (Sound Effect Records / Coop Records Gotland, 2020) (Psychedelische Rock)

Melody Fields uit Gothenburg, Zweden werd in 2015 opgericht en bestaat uit: Thomas Widholm - drums, Ramo Spatalovic - zang en sologitaar, David Henriksson - sologitaar en zang, Sebastian Jannesson - basgitaar, Henrik Bäckström - ritmegitaar en zang en Cornelia Adamsson - snaarinstrumenten en zang.
De band bracht hun debuut single "Morning Sun" op 19 oktober 2017 als digitaal nummer uit en deze werd op 26 februari 2018 gevolgd door het album "Melody Fields", dat als LP in een beperkte oplage op rood vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD met 1 extra nummer en als digitale download via Kommun 2 verscheen en op 10 oktober 2020 bracht de band de EP "Broken Horse", waarop 4 nummers staan, als 12" in een beperkte oplage van 333 stuks op wit met blauw gespetterd 180 gram vinyl, als CD en als digitale download via Coop Records Gotland uit.

De EP begint met "Långsam Död", waarin de band een fantastische psychedelische poprock song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die uitstekende samenzang bevat en een licht hypnotiserend terugkerend dansbaar ritme heeft.
Daarna volgt "Rhymes Of Goodbye", een schitterende song, die in het zelfde tempo wordt gespeeld en grote overeenkomsten vertoont met het vorige nummer, zodat het lijkt of het één lange song is.
In het titel nummer "Broken Horse" schotelt Melody Fields me een geweldige pop song met een aanstekelijk ritme en prima samenzang voor, die in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld.
Verder laat de band me genieten van het laatste nummer, "Painted Sky", een verrukkelijke psychedelische song met een gemiddeld tempo, die lichte country invloeden bevat.

"Broken Horse" van Melody Fields is een heerlijke plaat, die 4 lekker in het gehoor klinkende psychedelische nummers bevat, die ik elke liefhebber van dit genre zeer kan aanraden.(luister naar deze EP via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten