maandag 15 maart 2021

Review: Kaschalot - Zenith (Atypeek Music / Stargazed Records, 2021) (Instrumentaal / Progressieve Rock)

Kaschalot uit Tallinn, Estland werd in 2014 als een-mans project opgericht door Aleksandr Ivanov, die op 20 september in dat zelfde jaar zijn digitale EP "Kaschalot" uitbracht, die op 2 januari 2015 gevolgd werd door het digitale nummer "Crabs In The Bucket", waarna het solo project in 2016 over ging in een complete band, die bestaat uit: Aleksandr Ivanov - sologitaar, Sulo Kiivit - sologitaar, Dmitri Orlov - basgitaar en Sten Loov - drums.
De band bracht hun debuut album "Whale Songs" op 12 oktober 2018 als CD en als digitaal album uit en op 19 maart 2021 verschijnt het album "Zenith", waarop 4 nummers staan, als 12" EP op zwart vinyl, als 12" EP op turquoise vinyl, als CD en als digitale download via Atypeek Music / Stargazed Records.

Het album begint met "Supernova", waarin de band een schitterend swingend instrumentaal uptempo post-rock nummer ten gehore brengt, die tempowisselingen bevat en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
Daarna volgt "Beacons", een geweldige swingende mix van funk en progressieve rock, die subtiele tempowisselingen en een dansbaar terugkerend ritme heeft.
In "Mothership" schotelt Kaschalot me een uitstekende uptempo melodische rock song voor, die invloeden van pogressieve en symfonische rock bevat en swingt.
Als laatste krijg ik "Distant Light" te horen en hierin laat de band me genieten van een uptempo rock nummer, dat sterke invloeden van post-rock heeft en subtiele tempowisselingen bevat.

"Zenith" van Kaschalot is een fantastische EP en 4 heerlijke swingende uptempo nummers bevat, die invloeden van post-rock en progressieve rock hebben en ik kan elke liefhebber van deze genres dan ook aanraden deze schijf eens te gaan beluisteren, om misschien wel tot dezelfde conclusie te komen als ik.(luister naar deze EP via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten