maandag 8 maart 2021

Review: Psychic Lemon - Studio Jams Volume 3 (Eigen Beheer, 2021) (Progressieve Rock / Krautrock)

Psychic Lemon werd eind 2013 te Cambridge, Kent, Engeland opgericht en bestaat uit: Andrew Briston - sologitaar, zang en keyboards, George Horler - sologitaar en zang, Andrew Hibberd - basgitaar en Martin Law - drums en percussie.
Psychic Lemon liet zich muzikaal inspireren door bands als: Goat, The Heads, Amon Düül II, Syd Barrett en Ibibio Sound Machine en trad op festivals als Strawberry Fair te Cambridge en Solstice festival te Moonhenge op, na hun eerste optreden in oktober 2014.
De band rondde de opnamen voor hun debuut album "Psychic Lemon" in december 2015 af en deze werd op 4 maart 2016 uitgebracht als digitale download en als CD.
Op hun album "Frequency Rhythm Distortion Delay", dat 12 januari 2018 via Tonzonen Records in een gelimiteerde oplage van 750 stuks op paars gespetterd 12" vinyl verscheen en tevens op zwart vinyl, maar ook als CD en als digitale download via bandcamp verkrijgbaar is, bestaat Psychic Lemon nog maar uit 3 personen, omdat George uit de band is en als gastmuzikant speelt Iain Roddick op saxofoon met het trio mee.
Op 9 februari 2018 bracht de band de EP "Live AD 2017" als digitale download uit, die 23 november 29017 live in Chelmsford opgenomen werd.
Het derde album van de band is de live opgenomen plaat "Live At The Smokehouse", dat 5 nummers bevat en 26 april 2019 via Tonzonen Records in een beperkte oplage op oranje-groen gespetterd vinyl inclusief een 8 pagina's tellend boek verscheen en tevens als CD en digitale download verkrijgbaar is, waarbij verder vermeldenswaardig is, dat het album in de voorverkoop binnen 48 uur uitverkocht was.
De opnamen van het album vonden plaats op 10 augustus 2018 in The Smokehouse te Ipswich en op de LP staan, op kant B, 2 niet eerder uitgebrachte nummers, terwijl kant A van de LP 3 nummers van hun album "Frequency Rhythm Distortion Delay" bevat.
Op 8 november 2019 verscheen het album "Freak Mamma" via Drone Rock Records, dat op 27 september vooraf werd gegaan door het gratis digitale download nummer "White Light", dat eveneens op het album staat en op 13 april 2020 heeft de band de gratis digitale download "Studio Jams Volume 1", waarop 3 nummers staan, uitgebracht, op 5 juni 2020 verscheen het gratis album "Studio Jams Volume 2", eveneens als digitale download en deze bevat 5 nummers en op 5 maart 2021 werd "Studio Jams Volume 3", waarop 3 nummers staan, als gratis download in eigen beheer uitgebracht.

Het album begint met "Jam 10", waarin de band een fantastische uptempo krautrock song met een aanstekelijk licht hypnotiserend ritme ten gehore brengt, die swingt als een trein en daarbij is stil zitten niet mogelijk.
In "Jam 11" laat Psychic Lemon me genieten van een geweldig uptempo nummer, waarin de band invloeden van krautrock, progressieve rock en terugkerende ritmes aan elkaar smeedt en er een swingend stuk muziek ontstaat.
Het derde en laatste nummer heet "Non-Specific Mental Reactivity" en hierin krijg ik een schitterend nummer voorgeschoteld, dat in een iets boven gemiddeld tempo wordt gespeeld en een repeterend terugkerend hypnotiserend ritme bevat, dat me in een lichte trance brengt.

Psychic Lemon heeft me met "Studio Jams Volume 3" vanaf de begin tonen in de ban van hun hypnotiserende mix progressieve rock en krautrock gehouden en ik kan liefhebbers van deze genres dit digitale album dan ook sterk aanraden en wat mij betreft is dit dan ook verplichte kost!(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten