maandag 15 maart 2021

Review: U.D.O. - Live in Bulgaria 2020 Pandemic Survival Show (AFM Records, 2021) (Metal)

U.D.O.Das Musikkorps Der Bundeswehr uit Wuppertal/Siegburg, Duitsland bestaat uit: Udo Dirkschneider - zang, Andrey Smirnov  - sologitaar, Fabian Dee Dammers - sologitaar, Tilen Hudrap - basgitaar en Sven Dirkschneider - drums.
De band bracht in de loop der jaren reeds 15 albums uit, waarvan het laatste, “Decadent” uit 2015 stamt.
Op 17 juli 2020 verscheen het album "We Are One" via AFM Records als 2LP in een beperkte oplage van 700 stuks op zilverkleurig vinyl, als 2LP in een beperkte oplage op doorzichtig rood vinyl, in een beperkte oplage op roomkleurig wit vinyl, als CD en als CD+Blu-ray en deze is op 14 mei 2020 voorafgegaan door het op single verschenen "We Are One" en op 19 maart 2021 brengt de band hun live album "Live in Bulgaria 2020 Pandemic Survival Show", dat op 18 september 2020 in de Roman Amphitheatre te Plovdiv, Bulgarije voor 2500 fans opgenomen werd en 25 nummers bevat, via AFM Records als 3LP op rood vinyl, als 2CD, als DVD in een beperkte oplage en als digitale download uit.

Het album begint op CD 1, waarop 13 nummers staan, met "Tongue Reaper", waarin de band een heerlijke swingende uptempo hardrock song speelt, die rustig begint, om na korte tijd meer snelheid te krijgen en deze wordt gevolgd door "Make The Move", een fantastische rock song met een gemiddeld tempo, die een aanstekelijk terugkerend ritme wordt gespeeld, waarbij stil zitten niet aan de orde is, "Midnight Mover", een stevige rock song, die tempowisselingen heeft en in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en "Wrong Side Of Midnight", een geweldige swingende song, die een dansbaar ritme heeft.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna volgen "Metal Machine", een uitstekende rock song met een aanstekelijke ritme, dat aanzet tot dansen, "Independence Day", een lekker in het  gehoor klinkende song met een gemiddeld tempo en een hoog meezing en dans gehalte en "Rose In The Desert", een prachtig rustig startend nummer, dat na enkele minuten iets meer snelheid krijgt en over gaat in een prima rock song met een gemiddeld tempo en dansbaar ritme.
In "Vendetta" zet U.D.O. me weer een stevige rock song voor, die in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en licht dreigend klinkt, in "Rising High" krijg ik een swingende uptempo rock song voorgeschoteld, die weer aanzet tot dansen en in "Prologue: The Great Unknown", hoor ik de band een puike gitaarsolo spelen.
Dan volgen "In The Darkness", een schitterende rustige song, die na 1 minuut iets meer snelheid krijgt en een aanstekelijk ritme bevat, "I Give As Good As I Get", een mooie song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een dansbaar ritme heeft en "Princess Of The Dawn", dat met een aanstekelijk stukje gitaarspel begint, dat een terugkerend ritme heeft, om na een minuut te veranderen in een geweldige rock song met een terugkerend ritme, dat aanzet tot dansen, tempowisselingen bevat en swingt.
CD 2 bevat 12 nummers en start met "Timebomb", een uptempo rock song, die met de snelheid van het licht gespeeld wordt en swingt. waarna er een nummer volgt, getiteld  "Drum Solo" en hierin laat de band me zoals verwacht genieten van een verrukkelijke drums solo, die na een introductie over gaat in "Bass Solo" en logischerwijs volgt er dan ook een solo van de basgitarist, die het publiek bespeeld door het mee te laten zingen.
Daarna volgen "Hungry And Angry", dat sterke invloeden heeft van "Highway To Hell" van AC/DC, "One Heart One Soul", een schitterende song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme en hoog meezing gehalte en diverse toegiften, waarvan de eerste "Man And Machine" heet, waarin U.D.O. een dansbare song speelt, die invloeden van folk en hardrock bevat.
Dan zet de band me "Animal House" voor en krijg ik een uptempo hardrock song te horen, die swingt en gevolgd wordt door "They Want War", een heerlijke aanstekelijke rock song met een dansbaar ritme, om vervolgens nogmaals toegiften te geven, die beginnen met "Metal Heart", een puike rock song, die het ritme heeft van "Eye Of The Tiger" van Survivor en invloeden van "Für Elise" van Beethoven bevat en na enkele minuten verandert in een puike song met invloeden van Emerson, Lake & Palmer en opnieuw "Für Elise".
Het publiek, maar ook U.D.O. lijkt er maar geen genoeg van te krijgen, want verder hoor ik "Fast As Shark", een snelle heftige song, die swingt als een hoge snelheidstrein en "Balls To The Wall", een geweldige rock song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een aanstekelijk terugkerend ritme heeft, waarbij stil zitten geen optie is en "Outro (Stillness Of Time)", een mooi rustig stukje instrumentale melodische muziek, dat net geen minuut duurt. 

"Live in Bulgaria 2020 Pandemic Survival Show" van U.D.O. is een prima 3LP/2CD, die de sfeer van het optreden van de band uitstekend weergeeft en net als het publiek, heb ik me uitstekend vermaakt met deze show en ik kan iedere liefhebber van hardrock, alsmede rock in het algemeen deze 3LP/2CD dan ook zeer aanraden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten