maandag 1 maart 2021

Review: The Outta Place - Prehistoric Recordings (Area Pirata Records, 2021) (Garagerock)

The Outta Place uit New York, Amerika, werd begin jaren 80 opgericht en bestond uit: Mike Chandler - zang, Andrea Kusten - drums, Jordan Tarlow - sologitaar, Shari Mirojnik - orgel en Orin Portnoy - basgitaar.
De band nam in 1983 hun debuut demo tape op, waarop 10 nummers staan en deze verscheen in 1984 via Midnight Records.
De demo uit 1983, aangevuld met 4 live in The Drive opgenomen nummers van 10 maart 1984, is op 22 februari 2021 via Area Pirata Records als LP in een beperkte oplage van 300 stuks met een digitale coupon, als CD en als digitale download uitgebracht.

Het album begint met "Psychedelic Siren", waarin de band een schitterende dansbare uptempo garagerock speelt, die swingt en invloeden van de jaren 60 heeft en deze wordt gevolgd door "What 'Cha' Talking", een swingende uptempo rock song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
Daarna volgen "Hang Up", een geweldige rock song met een eentonig licht hypnotiserend terugkerend ritme, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, "Things Are Different Now", een fantastische korte uptempo garagerock song met een terugkerend vrolijk ritme en een hoog meezing gehalte, die aanzet tot dansen en "Outta Sights, Outta Mind", een lekker in het gehoor klinkende rock song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en subtiele tempowisselingen bevat.
In "Don't Crowd Me" zet The Outta Place me een heerlijke swingende jaren 60 gerelateerde rhythm & blues song voor, die garagerock invloeden heeft, in "Louie Louie" krijg ik een live opname van deze cover te horen, die van discutabele kwaliteit is, maar de sfeer van het optreden prima weergeeft en in "Dirty Old Man" laat de band me genieten van een puike uptempo rock song, waar diverse tempowisselingen in zitten. 
Dan volgen "We're Outta Place", een uptempo song, die invloeden van "Hey Little Girl" (Syndicate Of Sound) heeft en "Bonus Track" ("Batman's Theme"), dat hoofdzakelijk instrumentaal gespeeld wordt en surf invloeden heeft en swingt als een trein.
Verder volgen de live opnames uit The Drive, die beginnen met "1,2,5", een aanstekelijke dansbare uptempo garagerock song, "Blonds", een uptempo rock song, die swingt en invloeden van de muziek van The Animals heeft, "Gloria", een uitstekende cover van het nummer van Them, die bijna elke band in de jaren 60 speelde en "Who Do You Love" van Bo Diddley, dat door velen is gecoverd (waaronder The Misunderstood) en deze swingt en zet aan tot dansen.

"Prehistoric Recordings" van The Outta Place is een verrukkelijke plaat, die hoofzakelijk uptempo garagerock songs bevat, waar ik zeer van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van dit genre deze schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten