maandag 2 augustus 2021

Review: Ghuts - Blood Father EP (Eigen Beheer, 2021) (Rock)

Ghuts uit New York City, Amerika, bestaat uit: Amber Burns - zang, Scott Prater - sologitaar en synthesizer, Dan Shaneyfelt - sologitaar en synthesizer en Jesse Van Note - basgitaar.
Op 6 augustus 2021 brengt de band hun debuut EP "Blood Father" als CD in eigen beheer via Bandcamp uit en deze wordt vooraf gegaan door de digitale single "Eyes Open".

De EP, die 4 nummers bevat, begint met de single "Eyes Open"', waarin Ghuts een heerlijke stevige stonerrock song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die tempowisselingen heeft en een terugkerend ritme bevat.
Daarna volgt "Handless Maiden", een schitterende rock song met een gemiddeld tempo, een terugkerend ritme, subtiele tempowisselingen en lichte melodische invloeden.
In "The Mirror" schotelt Ghuts me een mooi vrij rustige song voor, die melodische invloeden heeft en een terugkerend ritme bevat en in "The Forest" krijg ik een uitstekende song met een gemiddeld tempo te horen, die duister klinkt, een licht hypnotiserend terugkerend ritme heeft en aanzet tot dansen.

"Blood Father EP" van Ghuts is een puike CD, die stevige rock muziek bevat, waarin tempowisselingen en terugkerende ritmes in een gemiddeld tempo gespeeld worden en ik raad iedere liefhebber van rock dan ook aan om eens te gaan luisteren naar deze schijf.(luister naar de eerste 2 nummers van de EP via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten