maandag 2 augustus 2021

Review: Little Jimi - The Cantos (Mrs Red Sound, 2021) (Rock)

Little Jimi uit Bordeaux, Frankrijk, werd in 2017 opgericht en bestaat uit: Antoine Le Gall - drums, Guillaume Arancibia - sologitaar en achtergrondzang en Benjamin Monnereau - zang en sologitaar.
De band bracht op 16 november 2018 hun debuut uit met de EP "EP.1", die via Mrs Red Sound als 12" EP in een beperkte genummerde oplage van 500 stuks + poster en goodies op 180 gram zwart vinyl en als digitale download verscheen en deze wordt op 17 september 2021 gevolgd door het album "The Cantos", dat op LP in een beperkte oplage op oranje vinyl, die gespetterd is en een poster + goodies bevat verschijnt en als digitale download.

Het album, dat 6 Nummers bevat, start met "First Cantos", waarin Little Jimi de muziek in een rustig tempo begint, om deze na korte tijd iets meer snelheid te geven en invloeden van de jaren 70 muziek toe te voegen, waardoor er een schitterende song ontstaat, die subtiele tempowisselingen heeft en melodische invloeden heeft en iets na de helft van het nummer een steviger ritme krijgt, dat naar stoner neigt.
Daarna volgen "The Way", een prachtige rustige song met een terugkerend ritme en melodische en lichte psychedelische invloeden en "Palace Afternoon", een trage stonerrock met een terugkerend ritme en tempowisselingen.
In "Matchetehew" zet Little Jimi me een stevige rock song voor, die invloeden van progressieve rock van jaren 70 bands heeft, tempowisselingen heeft en fantastisch klinkt en in "Indian Rain" laat de band me genieten van een rustige licht psychedelische song, die na enkele minuten over gaat in een sneller tempo, om na korte tijd opnieuw te veranderen, begint te swingen en progressieve hardrock invloeden krijgt.
Als laatste nummer hoor ik "Last Cantos XXIV", een uitstekende stonerrock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, dat halverwege over gaat in een langzaam tempo met melodische invloeden.

"The Cantos" van Little Jimi bevat 6 lekker in het gehoor klinkende songs, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan deze schijf dan ook van harte aanbevelen aan liefhebbers van stoner en rock in het algemeen.(luister naar enkele nummers van het album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten