maandag 2 augustus 2021

Review: Smiling - Devour (Rebel Waves Records, 2021) (Psychedelische Pop)

Smiling uit Denver, Colorado, Amerika is het alias van Annie Shaw (zang, piano, drums, viool en gitaar), die tegenwoordig in San Diego, Californië woont en in 2012 onder de naam Annie Girl And The Flight begon.
Op 6 augustus 2021 verschijnt haar album "Devour", dat 10 nummers bevat, als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op grijs met wit en zwart gespetterd vinyl, als LP in een beperkte oplage op zwart vinyl, als CD in een beperkte oplage en als digitale download.

Het album begint met "Strange Attractor", waarin Smiling een swingende stevige uptempo rock song speelt, die invloeden van new wave en punk heeft en een terugkerend ritme heeft en dit nummer wordt gevolgd door "Lighthouse", een heerlijke aanstekelijke song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme en in de stijl van Schizo Fun Addict gespeeld.
Daarna volgen "The Well", een lekker in het gehoor klinkende uptempo pop song met aanstekelijk dansbaar ritme en "Other Lives", een swingende uptempo pop song met een terugkerend ritme, dat swingt en aanzet tot dansen.
In "Forgetful Sam" schotelt Smiling me een opnieuw een prima dansbare uptempo song met psychedelische elementen voor en in "Do What You Want" krijg ik een mooie vrij rustige licht psychedelische song, die voorzichtig iets meer snelheid krijgt.
Dan volgen het titel nummer "Devour", een swingende uptempo rock met tempowisselingen een invloeden van punk en "FPS", een schitterende licht psychedelische song met een gemiddeld tempo en een hypnotiserend terugkerend ritme.
Verder hoor ik "Take Your Time", een geweldige rustige song met een terugkerend licht hypnotiserend ritme en "Duval Gardens", een verrukkelijke song met een niet al te hoog tempo en een aanstekelijk ritme.

"Devour" van Smiling is een fantastische plaat, die vol prachtige licht psychedelische nummers staat, die me als muziek in de oren klinken en ik raad iedere liefhebber van psychedelische en de betere pop deze schijf, met een grote glimlach, dan ook zeer aan.(luister naar enkele nummers van het album via de bandcamp link onder de recensie) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten