zondag 8 augustus 2021

Review: Shotgun Sawyer - Thunderchief (Ripple Music, 2021) (Bluesrock)

Shotgun Sawyer uit Auburn, Californië, Amerika, werd in januari 2015 onder de naam Thunderchief opgericht en werd binnen anderhalf jaar een sensatie in hun omgeving, waarna de band in 2016 besloot de bandnaam te veranderen in Shotgun Sawyer.
In dat jaar nam de band, die bestaat uit: David Lee — drums, Brett Sanders — basgitaar en Dylan Jarman — zang en sologitaar, ook hun debuut album "Thunderchief" op, dat 11 nummers bevat en dit verscheen op 13 augustus 2016 als CD en als digitale download, waarna op 19 april 2019 het album "Bury The Hatchet" via Ripple Music werd uitgebracht als LP in een beperkte oplage op wit gespetterd vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitale download.
Ripple Music brengt hun debuut album, aangevuld met 2 live in de studio opgenomen nummers, op 28 augustus opnieuw uit als CD en als digitale download en het verschijnt tevens voor de eerste keer ook als LP in een beperkte oplage van 200 stuks op doorzichtig rood vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD in een beperkte oplage en als digitale download.

Het album "Thunderchief" begint met "Skinwalker", waarin Shotgun Sawyer een schitterende uptempo progressieve bluesrock song ten gehore brengt, die subtiele tempowisselingen heeft en lichte hardrock invloeden bevat, waarna "Sudden Death In The Flesh" volgt en ik een stevige uptempo song voorgezet krijgt, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en enkele tempowisselingen bevat en "Lawman", dat met de tonen van "Oh, Well"van Fleetwood Mac begint, om dan in een niet al te hoog tempo verder te gaan.
Daarna volgen "That's The Working Man", een uptempo song met acid rock en bluesrock invloeden, die een aansterkelijk dansbaar ritme heeft, "I'm A Bad Man", een uitstekende song met een gemiddeld tempo, die swingt en "Gravedigger Dan", een prima uptempo rock song met een ritme, dat aanzet tot dansen.
In "Nothing Left To Lose" schotelt Shotgun Sawyer me een geweldige bluesrock song in een gemiddeld tempo voor, waarbij stil zitten niet aan de orde is, in "Soldier Song" krijg ik een puike bluesrock song te horen, die tempowisselingen heeft een terugkerend ritme bevat en "Left For Dead", een uptempo progressieve rock song met rock & roll en punk invloeden, die swingt.
Dan volgen "New Meat", een vrij trage rock song met hardrock invloeden en "Strawberry Jam", een swingende uptempo bluesrock song met een aanstekelijk dansbaar ritme, die halverwege in een trager tempo met progressieve rock invloeden over gaat.
Verder volgen de live opnamen van "Skinwalker" (Live At Doublewide Studios), een heerlijke swingende uptempo progressieve bluesrock song met een terugkerend ritme en "Strawberry Jam" (Live At Earth Tone Studios), een swingende uptempo rock song met een aanstekelijk terugkerend dansbaar ritme, die halverwege verandert in een geweldig swingend stuk rock muziek, waarbij het moeilijk is om stil te blijven zitten.

"Thunderchief" van Shotgun Sawyer staat vol fantastische bluesrock nummers, waarmee de band me van begin tot einde in de ban van hun muziek heeft weten te houden en ik kan iedere liefhebber van dit genre deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album, zonderde 2 extra nummers, via de bandcamp link onder de recensie) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten