zondag 22 augustus 2021

Review: Teal - Hearth (Bird’s Robe Records, 2021) (Post-Rock)

Teal uit Sydney, Australië werd in 2012 opgericht en bestaat uit: Andy Clews - drums, Andrew Quizon - basgitaar, Mitch Clews - sologitaar en Joe Surgey - zang.
De band bracht op 28 november 2012 hun debuut nummer "Raptor" als digitale download uit en deze werd gevolgd door: "Raptor - Destroy All Noise Remix" (digital nummer, 14 maart 2013), "Three Hours" (digitaal nummer, 22 maart 2013) en "Hearth" (CD EP en digitale download, 22 augustus 2013).
Als deel van het 10 jarig bestaan van Bird’s Robe Records brengt dit label de EP "Hearth", waarop 5 nummers staan, opnieuw uit als CD en als digitale download.

De EP begint met "Solitaires", waarin Teal een mooie post-rock song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, dat een terugkerend dansbaar ritme bevat en deze wordt gevolgd door "Don't Wake Up", een lekker in het gehoor klinkende mix van new wave en post-rock, die een gemiddeld tempo heeft, swingt en tegen het einde heftiger wordt.
Daarna volgt de single "Raptor", een uptempo song met melodische invloeden, subtiele tempowisselingen en een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen en "Voss", een uitstekende post-rock song met een gemiddeld tempo, een dansbaar ritme en tempowisselingen.
In de single "Three Hours" zet Teal me een opnieuw een puike post-rock song voor, die een dansbaar ritme heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.

"Hearth" van Teal is een prima EP, die vol staat met post-rock songs, die in een gemiddeld tempo worden gespeeld en allemaal een dansbaar ritme hebben en ik kan liefhebbers van deze muzieksoort dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar de EP via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten