maandag 30 augustus 2021

Review: Troldhaugen - Ido + Syncrasies (Bird's Robe Records, 2021) (Progressieve Rock)

Troldhaugen uit Wollongong, Australië werd in 2008 opgericht en bestaat uit: Grädenøk - drums, Svarog - basgitaar, Reventüsk - zang, ritmegitaar en mondharp en Meldengar - sologitaar.  
De band bracht op 30 oktober 2010 hun debuut EP "Troldhaugen" als digitale download uit, gevolgd door: "Ramshackle" (31 augustus 2012, digitaal album), "Gimme! Gimme! Gimme! (A Troll After Midnight)" (7 februari 2014, digitaal nummer), "Obzkure Anekdotez For Maniakal Massez" (27 augustus 2014, CD en dd), "Crumbs" (1 september 2017, CD en dd), "Ido + Syncrasies" (1 september 2017, CD en dd) en "E​.​E​.​T." (16 mei 2019, digitaal nummer).
Bird's Robe Records brengt hun album "Ido + Syncrasies", dat 12 nummers bevat, op 3 september opnieuw uit in het teken van het 10 jarig bestaan van het label.

Het album begint met "I Ordered A Taxi Driver Not A Taxidermy", waarin Troldhaugen een uitstekende song in de stijl van Frank Zappa, Bunnies en Alex's Hand ten gehore brengt, die tempowisselingen heeft, progressieve rock invloeden bevat en bij tijd en wijle swingt en dit nummer wordt gevolgd door "CRISPr Me Baby One More Time", een swingende uptempo rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme, tempowisselingen en kermis invloeden en "BMX Terminator", een heerlijke rock song met diverse tempowisselingen en invloeden van progressieve rock.
Daarna volgen "Mr Troldhaugen On Politics", een kort gesproken stukje, dat verder gaat in "Poultrytician", een geweldige swingende song met een aanstekelijk ritme en invloeden van de muziek van Alex's Hand en "Mambo Mambo!", een fantastische swingende uptempo song met subtiele tempowisselingen en een aanstekelijk dansbaar ritme.
In "It's Morphine Time" zet Troldhaugen me een verrukkelijke dansbare uptempo song met invloeden van hip-hop en metal, die tempowisselingen heeft, in "Caller Unlnown" krijg ik een kort nummer te horen, waarin een telefoongesprek ondersteund wordt door muziek en in "Jaw Drop" laat de band me genioeten van een zwaar stuk muziek, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en invloeden van metal heeft, tempowisselingen en mysterieuze ritmes bevat.
Veredr volgen "Mannequin Checks In", een schitterende uptempo rock song met een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen, "Genome In A Bottle", een uptempo rock song, die in dezelfde stijl als voorgaand nummer wordt gespeeld en lichte ska invloeden heeft en "P3R5P3C+IV3_M4N", een song met zang en muziek op de achtergrond, die na een minuut verder gaat met het geluid van wind.

"Ido + Syncrasies" van Troldhaugen staat vol spannende muziek in de stijl van Frank Zappa, Bunnies en Alex's Hand, die invloeden van progressieve rock, metal, hip-hop en humor heeft en ik kan iedere liefhebber van speciale muziek dan ook aanraden deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten