zondag 8 augustus 2021

Review: Pinhdar - Paralell (Friends Of The Fish Records, 2021) (Pop)

Pinhdar uit Milaan, Italië werd in 2019 opgericht en bestaat uit: Cecilia Miradoli - zang en Max Tarenzi - alle instrumenten, die ook beide de oprichters van de band Nomoredolls zijn.
Het duo bracht hun debuut album "Pinhdar" in 2019 uit en deze werd op 26 maart 2021 gevolgd door het album "Parallel", dat als digitale download in eigen beheer verscheen, maar ook werd het album als CD en in een zeer beperkte oplage van 20 stuks op doorzichtig vinyl via Friends Of The Fish Records (Fruits De Mer Records) uitgebracht en op 13 september 2021 brengt Friends Of The Fish Records dit album als LP uit.

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "Anacreonte", waarin het duo een schitterende vrij rustige pop song ten gehore brengt, die invloeden van folk en dark wave heeft en gevolgd wordt door het titel nummer "Parallel", een prachtige song met een gemiddeld tempo en aanstekelijk ritme, die invloeden van pop, folk en dark wave heeft en tevens als single is uitgebracht.
Daarna volgen "Glass Soul", eveneens zo'n fantastische song met een niet al te hoog tempo, die tempowisselingen heeft en "Corri", een heerlijke song met dromerige zang, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een terugkerend ritme heeft.
In "Too Late" zet Pinhdar me een geweldige uptempo poprock song met een aanstekelijk swingend terugkerend ritme, waarbij stil zitten geen optie is en "Atoms And Dust", een mooie vrij rustige pop song met een terugkerend ritme en dark wave invloeden.
Cerder volgen "Hidden Wonder", een uitstekende dark wave song, die in een vrij rustig tempo wordt gespeeld en ook nu weer een terugkerend ritme bevat en "The Hour Of Now", een verrukkelijke song met een hypnotiserend aanstekelijk dansbaar ritme, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en lichte invloeden van disco en dark wave heeft.

"Parallel" van Pinhdar is een puike CD met lekker in het gehoor klinkende songs, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan liefhebbers van dark wave, folk en de betere pop deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link  onder de recensie) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten