zondag 22 augustus 2021

Review: Ropes Of Night - Impossible Space (Golden Antenna Records, 2021) (Dark Wave)

Ropes Of Night uit Keulen, Duitsland bestaat uit: Thomas Schindler - zang en basgitaar, M.Schaub - drums, R.Schmidt - sologitaar  en keyboards en M.Stenger - sologitaar. 
De band bracht op 15 mei 2020 hun debuut single "Ropes Of Night" uit via Golden Antenna Records op 7" vinyl en als digitale download, waarna op 7 juni 2021 2 nummers van het debuut album onder de naam "Impossible Space" als cassette in een beperkte oplage van 100 stuks volgden en als digitale download verscheen, op 3 september 2021 gevolgd door hun debuut album "Impossible Space", dat 9 nummers bevat en via Golden Antenna Records als LP, als CD en als digitale download wordt uigebracht. 

Het album start met "Another Closing Door", een geweldige uptempo song met jaren 80 new en dark wave invloeden en een terugkerend dansbaar ritme en deze wordt gevolgd door "The Whispers", een uptempo song met een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen.
Daarna volgen "Perfect Prison", een prachtige new wave song met een gemiddeld tempo en een uitnodigend dansbaar ritme en "Vanishing", een heerlijke aanstekelijke dansbare uptempo dark wave song.
In "The Drowning Lesson" zet Ropes Of Night me een uitstekende vrij rustige song voor, die een terugkerend ritme heeft en een gevoel van nostalgie oproept, in "What’s Done Is Done" krijg ik een fantastische jaren 80 dark wave song in een gemiddeld tempo te horen, die een dansbaar terugkerend ritme bevat en in "Lunacy By Which We Kneel" laat de band me opnieuw genieten van zo'n uptempo song, die swingt en hierbij is het dan ook moeilijk stil te blijven zitten.
Verder volgen "Strange Moons", een dark wave song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme en "If Death Was A Color", een verrukkelijke uptempo new wave song met een aanstekelijk dansbaar ritme en jaren 80 invloeden.

"Impossible Space" van Ropes Of Night staat vol schitterende dark wave en new wave nummers, die swingen en de liefde voor de muziek van de jaren 80 weergeven en ik kan iedere liefhebber van deze muzieksoorten deze schijf dan ook sterk aanbevelen.(luister naar enkele nummers van het album via de bandcamp link onder de recensie) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten