maandag 30 augustus 2021

Review: Second Reign - Gravity (Massacre Records, 2021) (Melodische Rock)

Second Reign uit Zwitserland, werd in 2017 opgericht en bestaat uit: Dan Hammer - drums, Bo Rebsamen - keyboards, Alain Schneble - sologitaar en Stephan Lipp - zang en basgitaar.
De band brengt op 24 september 2021 hun debuut album "Gravity", dat 13 nummers bevat en in een tijdsbestek van 16 maanden werd opgenomen, als CD uit via Massacre Records.

Het album start met "Uninvited", waarin Second Reign een geweldige melodische hardrock song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en gevolgd wordt door "The Truth", een prima uptempo rock song, die aanzet tot dansen en "Let Me Breathe", een heerlijke uptempo rock song, die enkele tempowisselingen heeft en een aanstekelijk dansbaar ritme bevat.
Daarna volgen "Fire", een swingende uptempo song, waarbij stil zitten geen optie is (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), "Falling", een prachtige melodische song met een gemiddeld tempo, die enkele tempowisselingen bevat en "Borderline", een verrukkelijke rustige song, die aanzet tot schuifelen.
In "Wrong" schotelt Second Reign me een schitterende uptempo rock song met een aanstekelijk ritme, subtiele tempowisselingen en een hoog meezing gehalte, in "Another Night" krijg ik een lekker in het gehoor klinkende uptempo song, die tempowisselingen heeft en een zeer dansbaar ritme bevat en in "You'll Never Catch Me (When I'm Gone)", een dansbare song met een gemiddeld tempo, die enkele tempowisselingen heeft.
Dan volgen "Dark Matter", een swingende uptempo song, die in de lijn van de vorige songs ligt en "Uncover", een snelle rock song met een dansbaar ritme.
Verder hoor ik "The Big Lie", eveneens weer zo'n uitstekende uptempo song met een vrolijk dansbaar ritme en "Home", een fantastische melodische rock song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme en lichte smooth jazz invloeden.

"Gravity" van Second Reign is een puike plaat om te beluisteren, die vol mooie melodische rock nummers staat en ik kan elke liefhebber van deze muziekstijl aanraden om deze schijf eens te beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten