maandag 16 augustus 2021

Review: Tania Kikidi - Rock & Roll Paradise (Grooveyard Records, 2021) (Hardrock)

Tania Kikidi uit New Artaki, Griekenland, bracht haar debuut album "Disi Anatoli" samen met Dickens Zoo in 2007 uit en deze werd gevolgd door: "Piso Olotahos" (2012). "Run Through The Night" (2012) en de EP "Silent Partners Project" (2021) en op 31 juli 2021 verscheen het album "Rock & Roll Paradise", dat 12 nummers bevat en via Grooveyard Records als CD is uitgebracht.
De band bestaat op dit album uit: Tania Kikidi - zang en achtergrondzang, Stavros Papadopoulos - sologitaar, basgitaar, piano en keyboards en Chris Lagios - drums en wordt op dit album bijgestaan door: Antonis Panagopoulos - sologitaar (track 1, 4, 5, 6 3 en 10), Antonis Vogiatzoglou - sologitaar (track 2, 3 en 8) en Joan Kolia - achtergrondzang (track 3).

Het album begint met het titel nummer "Rock & Roll Paradise", waarin Tania Kikidi een uitstekende uptempo hardrock song speelt, die een aanstekelijk swingend ritme heeft, dat aanzet tot dansen (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Queen Rider", een geweldige swingende uptempo rock song, die subtiele tempowisselingen heeft en een dansbaar ritme bevat en "Freedom Highway", een stevige swingende uptempo song met een aanstekelijk ritme.
Daarna volgen "Night Burner", eveneens een uptempo rock song, die swingt en subtiele tempowisselingen heeft, "Daughter Of The Wind", een heerlijke swingende rock song, opnieuw een prima uptempo rock song en "Walkin' On Badlands", waarin de band weer zo'n lekker in het gehoor klinkende hardrock song speelt.
In "In The Eye Of The Storm" laat Tania Kikidi me genieten van een snelle rock song met een aanstekelijk ritme, in "Feel My Soul Rockin'" krijg ik een song in een  gemiddeld tempo te horen, die een dansbaar ritme heeft en in "You Keep Me True" zet de band me nogmaals een swingende rock song voor, die een vrij hoog tempo heeft.
Verder volgen "Save Me", een song in een gemiddeld tempo, die subtiele tempowisselingen en een aanstekelijk ritme heeft, "Escape", een verrukkelijke swingende uptempo song met een dansbaar ritme en "The Last Goodbye", een schitterende song met een rustig tempo, dat aanzet tot schuifelen en een waardige afsluiter van dit album.

"Rock & Roll Paradise" van Tania Kikidi staat vol puike uptempo hardrock songs, die geïnspireerd zijn door de jaren 80 hardrock en bij liefhebbers zeker in de smaak zullen vallen, maar de uitschieter van dit album is voor mij ongetwijfeld de ballad "The Last Goodbye".
Geen opmerkingen:

Een reactie posten