maandag 8 oktober 2012

Review: Baby Woodrose - Third Eye Surgery (Bad Afro Records, 2012)(Psychedelisch)

De Deense band Baby Woodrose, uit Kopenhagen, bestaat sinds 2001 en bracht in april 2012 hun zevende studio CD "Third Eye Surgery" via het Bad Afro Records label uit uit, na eerder "Blows Your Mind!" (een soloproject van Lorenzo Woodrose) (Bad Afro, 2001), "Money For Soul" (Bad Afro, 2003), "Live At Gutter Island" (Bad Afro, 2003), "Dropout!" (Bad Afro, 2004), "Love Comes Down" (Bad Afro, 2006), "Chasing Rainbows" (Bad Afro, 2007), "Baby Woodrose" (Bad Afro, 2009) en "Mindblowing Seeds and Disconnected Flowers" (Bad Afro, 2011) te hebben uitgebracht.
De naam Baby Woodrose komt van de plant Argyreia Nervosa, die voor hallucinerende effecten kan zorgen en in Hawai bekend staat als baby woodrose.
De band bestaande uit: Lorenzo Woodrose - zang en sologitaar, ("The Moody Guru") Riky Woodrose - basgitaar en ("Fuzz Daddy") Rocco Woodrose - drums werd in 2004 genomineerd voor de Danish Music Awards, maar won die niet.
Op "Third Eye Surgery" spelen Emma Acs (The Setting Son) - zang en Vicki Singh - sitar als gastmuzikanten mee en de CD, waar 2 singles van getrokken zijn, bevat 9 songs, waarvan "Down To The Bottom" de eerste is.
Het nummer is psychedelisch en progressief en doet me lichtelijk denken aan de muziek van The Weeds en Dead Moon, waarmee de band me meteen al voor hun muziek weet te boeien en wordt gevolgd door "Waiting For The War", een uptempo psychedelische rock song met een progressief karakter en een strak drumritme.
Vervolgens hoor ik "Dandelion", een schitterende psychedelische pop song, waarin Lorenzo een duet met Emma Acs zingt (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie).
Daarna krijg het nog psychedelischere "It's Just A Ride" te horen, dat door het slepende ritme en lichte oosterse invloeden fantastisch klinkt en ook hier gelden associaties met de muziek van The Weeds.
"Bullshit Detector" is de titel van de volgende song en ook dit nummer begint psychedelisch, maar na een korte tijd verandert dat al snel in progressieve rock, waarin de band een eentonig drum ritme laat horen, zodat je in een licht hypnotische trance gebracht wordt.
Met "Nothing Is Real" gaat de band meer de kant van de jaren zestig muziek op en in dit heerlijke nummer is het sitar spel van Vicki Sigh mede bepalend voor het psychedelische geluid.
Dan krijg ik "Love Like A Flower" voorgeschoteld, waarin de sitar van Vichi eveneens te horen is en deze psychedelische song bevat ook nog eens een prima hypnotiserend ritme en heeft een hoog meezing gehalte en dit nummer gaat vlekkeloos over in de titelsong "Third Eye Surgery", dat, na een kort psychedelisch
intro, een geweldige spacerock song blijkt te zijn.
Het laatste nummer heet "Honalee" en is een schitterende rustige song, waarin spacerock invloeden zitten, maar ook het psychedelische niet vergeten wordt en op die manier sluit Baby Woodrose de CD op uitstekende wijze af.
"Third Eye Surgery" van Baby Woodrose is een lekker in het gehoor klinkende CD, waarop schitterende songs staan en gaat zeker tot mijn favoriete CD's horen.
Baby Woodrose - Dandelion
www.youtube.com/watch?v=7RVthVrwauA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten