maandag 22 oktober 2012

Review: Dragontears - Turn On Tune In Fuck Off!! (Bad Afro Records, 2010)(Psychedelisch)

Dragontears was een collectief uit Kopenhagen, Denemarken, dat bestond uit leden van de bands Baby Woodrose en On Trial en opgericht werd door Lorenzo Woodrose als extra project naast zijn band Baby Woodrose.
De muzikale invloeden komen vooral van voor mij hoofdzakelijk onbekende bands en artiesten, zoals: Freak Scene, Terence McKenna, Bobb Trmble, Robert Anton Wilson en William Skotte Olsen, maar ook van wat bekendere als: Skip Spence, Syd Barrett, The Silver Apples, The Deep en 13th Floor Elevators.
Hun debuut LP/CD "2000 Micrograms From Home" werd, in een week tijd, tussen kerst en  nieuwjaars-avond in 2005 in de Black Tornado studio te Kopenhagen opgenomen (luister naar het nummer "The Doors of Prescription" via mijn facebook pagina) en verscheen in 2007 via het Bad Afro Records label, gevolgd door "Tambourine Freak Machine", die in 2008 via dat label werd uitgebracht en in dat jaar verscheen ook de single "Hadron Collider".
De band maakte 3 LP's, waarvan "Turn On Tune In Fuck Off!!", uit november 2010, de laatste was en de formatie bestond toen uit: Lorenzo Woodrose - zang, sologitaar, basgitaar, drums en orgel, The Hobbit - sologitaar en harmonium, Moody Guru - sologitaar en percussie, Fuzz Daddy - percussie, oscillator, theremin en tanpura, Anders "Evil Jebus" Onsberg - effecten, Ralph A. Rjelly - effecten, Lars Von Lundholm - piano en keyboard, Sebastian Winther - percussie en achtergrond zang en The Adam - achtergrond zang en percussie.
Bij de eerste 500 exemplaren van de LP werd als bonus de single "Astral Flash" / "Space Fuck" geleverd, die helaas niet op de CD versie staat.
De CD/LP bevat 6 songs en "Two Tongue Talk", een uitstekende psychedelische garagerock song, is daar de eerste van en in het volgende nummer, dat "No Salvation" heet, maakt de band een heerlijke mix van psychedelische rock en soul, waarbij een licht hypnotisch ritme door de basgitarist gespeeld wordt.
Daarna volgt er een erg mooie rustige, op akoestische gitaar, gespeelde song, getiteld "My Friend", waarin ook ruimtelijke synthesizer geluiden verweven zijn en dit nummer loopt vlekkeloos over in "Time Of No Time", een schitterend psychedelische rock song, waarin de band laat horen ook door The Beatles beïnvloed te zijn (luister naar de live uitvoering van dit nummer via de youtube link onder de recensie).
In "William" krijg ik een fantastische rustige psychedelische pop song voorgeschoteld, met een eentonig klinkende  percussie, waarmee de band me in een lichte trance weet te brengen.
De muziek van dit nummer gaat verder in "Mennesketvilling", een waanzinnig goede experimentele psychedelische rock song, waarmee de band de CD op uitstekende wijze mee afsluit.
"Turn On Turn In Fuck Off!!" van Dragontears is een fabuleuze CD/LP, die je gewoon niet mag missen!
DRAGONTEARS - Intro / Time Of No Time (2011)
http://www.youtube.com/watch?v=bAz3XdgVlGk&feature=relmfu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten