maandag 1 oktober 2012

Review: Coogans Bluff - Poncho Express (Noisolution, 2012)(Stoner / Funk)

De Duitse band Coogans Bluff werd in 2003 opgericht en is genoemd naar een oude film van Clint Eastwood uit 1968.
Sinds 2003 brengt de band CD's uit: Teach me Tiger EP (eigen beheer, 2003), Flex Till Death EP (eigen beheer, 2004), Tour Split mit Mandala (eigen beheer, 2004), Tour Split mit Mandala (Morgana Records/Radar Music, 2004), Red Eye Monster split (eigen beheer, 2007), CB Funk (DritteWahl Records/ Soulfood, 2007), Magic Bubbles (World in Sound, 2011) en Poncho Express (Noisolution, 2012).
De band, die bestaat uit: Willi Paschen - sologitaar, Charlie Paschen - drums en orgel, Clemens Maraus - basgitaar en Thilo Streubel - zang wordt op deze CD bijgestaan door Stefan Meinking - trombone en Max Thum - saxofoon.
Hun in 2012 verschenen CD / LP werd in slechts 2 dagen live en anoloog in de studio opgenomen opgenomen en door Charlie zelf gemixt.
De CD / LP bevat slechts 5 songs, waarvan de eerste "Beefheart" heet, een fantastische mix van een stonerrock nummer en jazz in de stijl van de muziek van Captain Beefheart en ook de zang klinkt zo.
De volgende song "The Dirt Keeps The Funk" is een schitterend funk nummer, dat in een vrij hoog tempo gespeeld wordt en swingt als een trein.
"You And Me" neigt naar de beginjaren van de punk en wordt uiteraard in dat tempo gespeeld, waarbij het moeilijk is stil te blijven zitten.
Vervolgens krijg ik weer een stukje stonerrock voorgeschoteld, dat met funk en jazz gemixt geweldig klinkt en hierin maakt de band ook nog eens gebruik van een hypnotiserend ritme, waardoor het me onmogelijk gemaakt wordt niet mee te gaan bewegen.
Met "Afterwit Is Everybody's Wit" gaat de band de dance kant op, maar door er een hypnotiserend ritme in te bouwen en er progrock klanken aan toe te voegen, weet Coogans Bluff daar een waanzinnig lekker nummer door te creëren, dat je wilt blijven draaien.
"Poncho Express" is een lekker klinkende CD / LP die verschillende muzikale invloeden bevat en is er mede daardoor één om te koesteren.
Coogans Bluff -- Beefheart (official video) - YouTube
www.youtube.com/watch?v=mkJUpkHD-EQGeen opmerkingen:

Een reactie posten