maandag 8 oktober 2012

Dirty Passion - In Wonderland (Denomination Records, 2012)(Hardrock)

In 2006 werd de band Dirty Passion opgericht door Emol Ekbladh - zang, Christopher Olsson - sologitaar, Björn Wilander - basgitaar en Markus Winberg - drums.
De band is sterk beïnvloed door de muziek uit de jaren 70 en 80 en deed sinds de oprichting al meer dan 100 optredens in binnen en buitenland, waaronder Malmö, Lund, Helsingborg en Gothenborg (Zweden) Londen (Engeland), Pisa (Italië), Kopenhagen (Denemarken) en Bochum (Duitsland).
Denomination, het sub-label van Transubstans, gaf de band in 2010 een contract en hun debuut CD "Different Tomorrow" verscheen eind dat jaar wereldwijd, gevolgd in 2012 door "In Wonderland", via het zelfde label.
Op het nieuwe album staan 11 songs, waarvan "Into The Wild" de eerste is en dit nummer heeft een dreigend en bombastisch intro, waarna het geweld los barst en de band een schitterende uptempo hardrock song laat horen.
Ook de volgende song "Dead End" wordt met hoge snelheid gespeeld en klinkt, zoals je het van een goede hardrock song verwacht.
Daarna hoor ik "Lover's Lane", waarin de band een beetje gas terug neemt en een commerciële hardrock song speelt in de stijl van een band als Bon Jovi en in "When Darkness Falls" wordt het tempo nog langzamer en krijg ik een prima ballad te horen (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie).
"Sinner" is weer een stuk steviger, waarin de band goede samenzang laat horen en met "Make It Last" krijg ik opnieuw een heerlijke hardrock ballad voorgeschoteld.
Schitterende klanken komen mijn gehoor binnenstromen met "Addicted" en deze ballad zou wel eens een hit voor de band kunnen worden, mocht het op single uitgebracht worden.
In "Daughter Of The Reaper" keert de band terug naar de stevigere hardrock en het uptempo en dit nummer swingt als een trein, waarbij het onmogelijk is stil te blijven zitten.
Met "Light Of The Candle" brengt Dirty Passion weer een lekker commerciël stukje muziek a la Bon Jovi met hoog meezing gehalte en in "Stay" krijg ik opnieuw een ballad te horen, waarna de band met "Shadowland", een prima klinkende song de CD op waardige wijze afsluit.
Dirty Passion richt zich duidelijk op een groot publiek door hun commerciële hardrock en laat met deze CD horen daar ook helemaal klaar voor te zijn.
Dirty Passion - When Darkness Falls - YouTube
www.youtube.com/watch?v=fTzcjYndVKs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten