maandag 22 oktober 2012

Review: Reebosound - Juicy Black (Eigen Beheer, 2012)(Pop / Rock)

Nadat Sven Missullis uit Hannover, Duitsland, samen met Timo Lommatzsch en een heleboel andere muzikanten, in 2004 de geweldige spacerock CD "And The Curse Of The Universe" uitgebracht hadden onder de naam Psychedelic Avengers, startte Sven in 2005 zijn solo project Reebosound.
Voordat zijn debuut CD verscheen, kwam, in 2006, de tweede Psychedelic Avengers uit, een 2CD, getiteld "And The Decterian Blood Empire", gevolgd in dat zelfde jaar door de CD "Reebosound", die via het TWO Records label verscheen, gevolgd door "Live 2006", die in 2007 via dat zelfde label werd uitgebracht, waarna in dat jaar ook de single "Bonny And Clyde Revisited" via TWO verscheen als voorloper van de CD "This Is Reebosound" uit 2010.
Verder kwamen ook "Go To Red World" en "Hey You" van deze CD op single uit en in 2012 verscheen zijn nieuwe CD "Juicy Black" met daar op 7 nieuwe songs, die via download ook verkrijgbaar is (www.reebosound.de/store).
De band bestaat op deze CD uit: John Reebo (Sven Missulis) - zang en sologitaar, Arne Borchert - basgitaar, Tony Karnas - drums, Niklas Pfeil - sologitaar, Anami Kej - zang en Jan Müller - keyboard.
De CD start met "Lick My Blood" een prima, maar korte, pop song van nog geen 2 minuten, die me enigszins aan "Hey You" doet denken en gevolgd wordt door "The Big Sleep" een lekker swingende pop song, waarmee ik de neiging krijg mee te gaan zingen.
Daarna volgt de titel song "Juicy Black", dat een heerlijke pop song in de stijl van the Cardigans is, waarbij het moeilijk is niet met de muziek mee te bewegen.
Vervolgens krijg ik het schitterende "A New Menace" te horen, dat een swingende power rock song is (luister naar dit nummer via de Vimeo link onder de recensie), waarna de prachtige rustig gespeelde pop song "The Ocean" volgt, waarin een aanstekelijk ritme en een prima tempowisseling zit.
"Other Peoples Shit" is weer zo'n geweldig swingende pop song, waarbij het moeilijk is niet in beweging te komen en de afsluitende song, "Revolution", begint langzaam, maar gaat dan over in een steviger en sneller ritme, waarbij de muziek aan zet tot mee zingen.
Reebosound heeft met "Juicy Black" een lekker in het gehoor klinkende CD gemaakt, die iedere popmuziek liefhebber zeker op waarde zal weten te schatten.
REEBOSOUND - A NEW MENACE on Vimeo
vimeo.com/50494405

Geen opmerkingen:

Een reactie posten