maandag 29 augustus 2016

Review: Cowboys Of The Sky - Kickstart (Eigen Beheer, 2016) (Rock)

Cowboys Of The Sky werd in 1997 in Limburg, Nederland, opgericht na het uiteen vallen van het gitaarrock trio Soulcraft en de band haalde in 1998 de tweede plaats op Nu Of Nooit.
Hun debuut demo kreeg airplay bij Studio Brussel en werd een regionaal succes, waarna in 1999 het debuut album "Headhammers” werd uitgebracht en optredens volgden in onder andere Het Patronaat (Haarlem), Paradiso (Amsterdam) en Doornroosje (Nijmegen).
De band zou in eerste instantie tot 2003 blijven bestaan, maar nadat de bandleden eind 2012 een reünie optreden deden in De Nieuwe Nor te Heerlen, Limburg, werd besloten opnieuw samen te gaan spelen en het resultaat daarvan is het album "Kickstart", dat 20 mei 2016 in eigen beheer verschenen is.
De band, die bestaat uit: Carlo Habets - zang, sologitaar en mondharmonica, Miguel Frissen - basgitaar en zang, Noël van Kan - drums en Mark Meewis - draaitafels, trad in 2014 en 2015 weer regelmatig op en deelde het podium met onder andere: New Model Army en The Amazing Snakeheads, terwijl er in 2015 ook nog tijd vrij gemaakt werd om hun album op te nemen.

"Kickstart" bevat 11 nummers, waarvan de eerste "Sugar" heet en hierin krijg ik een stevige rock song te horen, die swingt en naar de hardrock neigt, waarna de titel song "Kickstart" volgt en de band me een lekker in het gehoor klinkende dansbare rock song voorschotelt.
Daarna hoor ik "B2BBGRMF", een zeer swingende rock song, die net als voorgaande songs voorzien is van gescratch en gevolgd wordt door "On Fire", een uitstekende rock song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en enkele prima tempowisselingen bevat.
Dan zet de band me "Hurricane" voor, waar lichte soul invloeden in zitten en ook deze song swingt, waarna ik "Rawcous & Outrageous" te horen krijg, waarin de band opnieuw een swingende rock song speelt.
In Step Right In" laat Cowboys Of The Sky me genieten van een swingende rock song, die diverse tempowisselingen bevat en lichte blues invloeden heeft, terwijl het ritme slepend is en dit nummer wordt gevolgd door "Turbo Me", een fantastische mix van punk en hardrock, waarin het tempo vrij hoog ligt.
Vervolgens speelt de band "All The Dudes" en daarin zet de band me ook nu weer een heerlijke swingende uptempo rock song voor, die punk invloeden heeft en "Break My Back" is een lekkere swingende rock song, die aan zet tot dansen, die gevolgd wordt door het laatste nummer van het album, getiteld "Feel Alright", waarin ik een swingende mix van rock, soul en funk te horen krijg, die zeer dansbaar is.

"Kickstart" van Cowboys Of The Sky staat vol swingende uptempo rock songs, die het beluisteren meer dan waard zijn, waarbij het scratchen voor iets extra's zorgt en ik kan liefhebbers van rock deze schijf dan ook van harte aanbevelen. (luister naar de teaser van het album via de youtube link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten