maandag 15 augustus 2016

Review: The Devils - Sin, You Sinners! (Voodoo Rhythm Records, 2016) (Noise Rock & Roll)

The Devils uit Napels, Italië werd in maart 2015 opgericht door Gianni Vessella - sologitaar en zang en Erica Toraldo - drums en is genoemd naar Ken Russel's B-film The Devils uit 1971.
Het duo haalt hun muzikale inspiratie uit de muziek van The Cramps, Jon Spencer, Hound Dog Taylor, The Oblivians, Fugazi, The Gories en Hasil Adkins, om er maar een paar te noemen.
Sinds hun oprichting deed de band ontelbare optredens in Italië en Frankrijk, waar ze Jim Diamond van The Dirtbombs ontmoetten, die hun debuut album tussen 15 en 19 februari 2016 te Montpellier, Frankrijk, opnam en op dezelfde dag, dat ze Jim ontmoetten, kregen ze een contract bij Voodoo Rhythm Records, doordat Reverend Beat-Man die dag in dezelfde stad aanwezig was en de band zag optreden.

Hun debuut album "Sin, You Sinners!", dat zowel op CD als op LP is verschenen, bevat 10 nummers, waarvan "Puppy Nun" het eerste is en hierin hoor ik een korte heftige mix van rock & roll en noise, die met de snelheid van het licht gespeeld wordt en gevolgd wordt door "Coitus Interruptus (From A Priest)" , een lekker in het gehoor klinkende swingende rock & roll song. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna hoor ik "Magic Sam" en hierin speelt de band een swingend werkje, dat bol staat van de noise rock, maar ook blues en rockabilly invloeden heeft en dit wordt gevolgd door "Drunk Town", een mix van noise en rustige rockabilly, die een aanstekelijk ritme bevat.
Dan zet het duo me "Don't Look In The Basement" voor en krijg ik een heerlijk swingend instrumentaal rock nummer te horen, waarna "Misery" volgt, een rock song, die in hetzelfde tempo en ritme verder gaat, waar het vorige nummer stopte, dus swingend en uptempo met een dansbaar ritme.
In "Azazel" laat The Devils me genieten van een geweldige korte dansbare mix van noise en rock & roll en in "Sin, You Sinners!" krijg ik een zeer korte mix van noise en rock voorgeschoteld, die mijn gehoor binnen geschoten wordt.
Vervolgens hoor ik "Hell's Gate", waarin het duo opnieuw een mix van noise en rock speelt, maar deze keer ligt het tempo niet al te hoog en is de muziek vrij zwaar, waarna het laatste nummer van het album volgt, getiteld "Shaking Satan's Balls" en daarin krijg ik een schitterend opzwepend nummer voorgezet, waarbij stil zitten niet aan de orde is.

"Sin, You Sinners!" van The Devils bevat 10 korte swingende nummers, die ik iedere liefhebber van noise en rock & roll kan aanbevelen, ondanks het feit, dat ze samen slechts iets meer dan 17 minuten duren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten