zondag 10 februari 2019

Review: Bazooka - Zero Hits (Inner Ear Records, 2019) (Rock)

De Griekse band Bazooka werd in 2008 te Volos opgericht en verhuisde vervolgens naar Athene.
De band, die bestaat uit: Xanthos Papanikolaou – zang en sologitaar, Vasilis Zelepis - sologitaar, Aris Rammos - basgitaar, Panos Papanikolaou - keyboards en percussie en John Voulgaris – drums en percussie, bracht hun debuut single "Shame Take My Brain" / "Ravening Trip” in 2011 via het Inch Allah Records label uit, waarna hun EP “I Want To Fuck All The Girls In My School” in 2012 door het Amerikaanse Slovenly Records label verscheen.
Vervolgens werd hun debuut album "Bazooka" in 2013 uitgebracht door Slovenly Records en in 2016 gevolgd door de single "Tied To Your Bed” (Sound Effect Records) en hun volgende album “Useless Generation” (Slovenly, 2016).
Op 27 november 2017 is hun 7" EP "Zougla" (Jungle) via het Inner Ear Records label zowel op vinyl en als digitale download verschenen en op 18 januari 2019 bracht de band hun album "Zero Hits", via Inner Ear Records, in een beperkte oplage op zwart en licht blauw vinyl uit en tevens als CD en digitale download.

"Zero Hits", dat 14 nummers bevat, start met "Ela", waarin de band een schitterende, in het Grieks gezongen, mix van pop en punk ten gehore brengt, die swingt en invloeden van surf muziek heeft (luister naar dit nummer via de youtuber link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Filaki", een heerlijke uptempo punkrock song in de stijl van de bands uit eind jaren 70, waarbij stil zitten geen optie is.
Daarna speelt de band "Keno", een dansbare mix van pop, soul en rock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en deze wordt gevolgd door "Monos", dat  rustig begint, om na korte tijd over te gaan in een swingende pop song, die diverse subtiele tempowisselingen en invloeden van punk heeft.
In "Oi Vlakes Kanoune Parelashi" speelt de band weer zo'n fantastische eind jaren 70 gerelateerde uptempo rock song, waarbij het moeilijk is niet in beweging te komen, in "Eho Kourasti" laat de band me genieten van een geweldige swingende poprock song, die met hoge snelheid gespeeld wordt en punk invloeden heeft en in "Mesa Stin Poli" krijg ik nogmaals zo'n swingende poprock song voorgeschoteld, waarmee Bazooka me in beweging houdt.
Dan volgt "Kati Eho Prodosi", een lekker in het gehoor klinkende dansbare rock song, die me lichtelijk aan The Clash doet denken, waarna "Vradani Vardia" volgt en ook hierin klinken invloeden van de LP's "Sandinista" en "London Calling" van The Clash door, maar ook bevat dit uptempo nummer progressieve rock en Oosterse invloeden.
Vervolgens zet de band me "To Hroma Tow Trelou" voor en hoor ik weer een heerlijke dansbare mix van pop en post punk en deze wordt gevolgd door "Adiafores Maties", een prima poprock song met een licht progressief karakter, diverse subtiele tempowisselingen en invloeden van bands als TC Matic.
Verder volgen "Min Kitas Piso", een dansbare pop song met invloeden van traditionele muziek en folk, die een aanstekelijk ritme heeft en me aan de muziek van
Banda Bassotti doet denken, "Soultana", een swingende mix van punk en poprock die een licht hypnotiserend effect heeft en "Ta Spad Ola", een fantastische swingende rock song met een aanstekelijk ritme, waarbij stil zitten niet aan de orde is.

"Zero Hits" van Bazooka bevat 14 swingende Griekse rock songs, die hoofdzakelijk in een hoog tempo gespeeld worden en zeer dansbaar zijn en ik kan deze geweldige plaat dan ook aanraden, aan liefhebbers van punk en poprock, maar ook aan hen, die van uptempo muziek houden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten