zondag 17 februari 2019

Review: Mark Sultan - Let Me Out (Dirty Water Records / Modern Sky Records, 2019) (Garagerock)

Mark Sultan, die onder de naam BBQ samen met King Kahn muziek maakte, bracht op 12 oktober 2018 zijn album "Let Me Out" via Dirty Water Records uit op CD en in een beperkte oplage als LP en tevens als cassette en digitale download.
De in Montreal geboren Canadees nam zijn album, waarop 13 nummers staan, in een woud net buiten Berlijn, Duitsland, op en deze werd in 2017 vooraf gegaan door de via Wick Records verschenen 7" single "Let Me Out" / "Be The Blood", die in een beperkte oplage op gekleurd vinyl geperst werd.
Eerder verschenen ook zijn solo albums: BBQ Mark Sultan - "Mark Sultan" (2003), "The Sultanic Verses" (2007), "$" (2010), "Whatever I Want" (2011) en "Whenever I Want" (2011).

Het album begint met "Coffin Nails" en hierin speelt Mark een geweldige swingende licht psychedelische garagerock song in een gemiddeld tempo, die sterke jaren 60 invloeden bevat en gevolgd wordt door "The Other Two", een heerlijke uptempo rock song, die swingt en een aanstekelijk ritme heeft.
Daarna volgt "Everybody Knows", een vrij rustige song, waar licht psychedelische invloeden in zitten (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en dit dit nummer wordt gevolgd door "Believe Me", een uitstekende garagerock song, die diverse tempowisselingen heeft en in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
In "Don't Bother Me" speelt Mark een fantastische uptempo mix van garagerock en rock & roll, die enkele tempowisselingen heeft, in "Last Chance" hoor ik hem een licht psychedelische song spelen, waar invloeden van de muziek van Gene Pitney in zitten en in "Humilation" krijg ik een aanstekelijke pop song te horen, die subtiele tempowisselingen heeft en sterke jaren 60 invloeden heeft.
Dan volgt "Let Me Out", een swingende uptempo garagerock song met rock & roll invloeden, die een zeer dansbaar ritme heeft en daarbij is stil zitten geen optie en deze wordt gevolgd door "Heed This Message", een verrukkelijke rock & roll song, die met hoge snelheid gespeeld wordt en 60er jaren invloeden heeft.
Vervolgens schotelt Mark me "Black Magic" voor en hoor ik een snelle garagerock song, waarin het psychedelische orgeltje een belangrijke rol speelt en "The Problem", een licht psychedelische garagerock song, die swingt en enkele subtiele tempowisselingen bevat.
Verder speelt Mark "Tragedy", een lekker in het gehoor klinkende dansbare rock song, waar diverse tempowisselingen in zitten en ook hierin zorgt het orgel voor de psychedelische invloed en "Wasting Away", een licht psychedelische song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en invloeden van de jaren 60 muziek bevat.

"Let Me Out" van Mark Sultan bevat 13 uitstekende songs, waarin de invloed van de muziek van de jaren 60 sterk in door klinkt en ik kan liefhebbers van garagerock en jaren 60 muziek deze plaat dan ook van harte aanbevelen.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl





Geen opmerkingen:

Een reactie posten