zondag 3 februari 2019

Review: Beechwood - Trash Glamour (Alive Natural Sound Records, 2019) (Poprock)

Beechwood werd in 2012 te New York City, New York, Amerika opgericht door Gordon Lawrence - zang en sologitaar, Andy Manzanares - basgitaar en Isa Tineo - drums.
Op 12 februari 2012 verscheen hun debuut single "Beach Babe"/"?The Crawl" als digitale download en deze werd op 4 september 2014 gevolgd door het debuut album "Trash Glamour", dat via Lolipop Records op cassette verscheen.
Daarna verscheen de 7" vinyl single "Uptown Daughter"/"It's Not Wrong" op 16 oktober 2015 bij Lefse Records, waarna het album "Songs From The Land Of Nod" op 4 augustus 2017 door Burger Records op cassette werd uitgebracht en vervolgens via Alive Natural Sound Records als LP (22 september 2017), CD (28 januari 2018), CDr (2018) plus als LP in een beperkte oplage op starburst vinyl (22 september 2017 en 23 februari 2018) verscheen.
Hun laatst verschenen album "Inside The Flesh Hotel" kwam 8 juni 2018 eveneens via Alive Natural Sound Records uit en verscheen op CD, LP en in een zeer beperkte oplage van 50 stuks op starburst vinyl, voorzien van handtekeningen, een CD, poster en T-shirt en op dit album, dat 12 nummers bevat, is basgitarist Andy Manzanares vervangen door Sid Simons.
Hun album "Trash Glamour", dat in 2013 opgenomen werd en in 2014 door Lolipop Records op cassette werd uitgebracht, is in 2019 in een geremasterde uitvoering op CD opnieuw verschenen via Alive Natural Sound Records.
De opnames werden gedaan met een enkele microfoon in de kelder van Gordon's ouders en de bandleden waren in die tijd 17 en 18 jaar.

Het album, dat 10 nummers bevat, start met "(I'm Your) Other Man", waarin de band een schitterende rauwe rock song ten gehore brengt, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en gevolgd wordt door "Milk", een prima vrij rustige pop song met licht psychedelische invloeden.
Daarna volgt "I Can't Stop It", een heerlijke pop song met invloeden uit de jaren 60 en 70 muziek en deze wordt gevolgd door "City Boy Blue", een uitstekende swingende pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
In "Genocide" speelt Beechwood een schitterende heftige uptempo rock song, die invloeden punkrock en de muziek van The Stooges heeft en in "Don't Walk Away" krijg ik opnieuw zo'n lekkere punkrock gerelateerde song voorgezet, die swingt en slechts anderhalve minuut duurt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Dan volgt "Bleach Blonde", een uptempo rock song, die enkele subtiele tempowisselingen heeft en gevolgd wordt door "Run Away", een licht psychedelische rock song, die afwisselend rustig en heftig klinkt.
Verder hoor ik "Rich Cunt", een heftige rauwe uptempo rock song, die swingt als een trein en invloeden van de muziek van The Stooges heeft en de titel song  "Trash Glamour" en hierin laat de band opnieuw de invloed van The Stooges horen en speelt een swingende rauw klinkende rock song, die en gemiddeld tempo heeft.

"Trash Glamour" van Beechwood is een uitstekende plaat, die vol lekkere rock nummers staat en liefhebbers van dit genre, zullen deze schijf dan ook zeker op waarde weten te schatten en ik kan hen dan ook aanraden, eens naar deze heerlijke muziek te gaan luisteren.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten