zondag 17 februari 2019

Review: Lower Slaughter - Some Things Take Work (Box Records, 2019) (Stoner /Hardrock)

Lower Slaughter is een Britse band uit Brighton, die bestaat uit: Graham Hebson - drums , Barney Wakefield - basgitaar , Jon Wood - sologitaar en Sinead Young - zang, die sinds eind 2015 bij de band zit.
De band trad regelmatig in de UK op en speelde onder andere met: Hey Colossus, The Cosmic Dead, Pigs x7, Gnod, JK Flesh, Joanna Gruesome, Perfect Pussy en vele anderen.
Hun debuut EP "Hands", die in 2015 werd opgenomen, verscheen 19 februari 2016 via Cupboard Music in een beperkte oplage van 100 stuks op CD, waarop hun eerste zanger Max Levy te horen is.
Op 15 september 2017 verscheen hun debuut album "What Big Eyes" via het Box Records label met daarop 10 nummers en deze wordt op 29 maart 2019 gevolgd door het album "Some Things Take Work", dat vooraf gegaan wordt door de single "The Measure Of A Man".

Het album, waarop 10 nummers staan, start met "Gas", een zware stoner song, die in een zeer langzaam tempo begonnen wordt, maar na enkele minuten meer snelheid krijgt en ontaardt in een vrij heftige hardrock song, die tegen het einde terug in het langzame tempo komt en gevolgd wordt door "Reboundaries", een swingende dansbare rock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een terugkerend ritme heeft.
Dan volgt de titel song "Some Things Take Work", waarin de band een heerlijke swingende mix van stoner en hardrock ten gehore brengt, die in een hoog tempo gespeeld wordt en deze wordt gevolgd door "Into The Woods", dat zeer langzaam begint, om na korte tijd in een iets sneller tempo gespeeld wordt en daarin krijg ik een vrij heftige mix van stoner en hardrock voorgezet.
In "Revenant" speelt Lower Slaughter nogmaals een zware mix van hardrock en stoner in een niet al te hoog tempo en in "Hindsight" zet de band me een snelle rock song voor, die halverwege iets langzamer gespeeld wordt.
Daarna volgt "Splits", een verrukkelijke uptempo mix van stoner en punk, waar een terugkerend ritme en enkele tempowisselingen in zitten en deze wordt gevolgd door de single "The Measure Of A Man", waarin de band een schitterende uptempo hardrock song speelt, die stoner invloeden bevat.(luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie)
Vervolgens hoor ik "A Portrait Of The Father", een afwisselende stoner song, die diverse tempowisselingen en een licht hypnotiserend ritme heeft en "The Body", een vrij heftige rock song, die swingt.

"Some Things Take Work" van Lower Slaughter is een uitstekende plaat, waarmee de band me van begin tot eind heeft weten te boeien en ik kan deze schijf dan ook aanraden, aan hen die van stoner en hardrock houden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten