zondag 17 februari 2019

Review: Love Trap - Rosie (Wild Honey Records, 2019) (Pop)

Love Trap uit Torino, Italië, bestaat uit Stefano Isaia - zang, sologitaar en orgel en Marco Spigariol - sologitaar.
Stefano speelde onder andere in: Movie Star Junkies en LAME en Marco in La Piramide Di Sangue, Vermillion Sands en Krano.
In april 2018 besloten beiden samen te gaan jammen in een kleine kamer, waar 2 stoelen, een piano, een gitaar en enkele percussie instrumenten stonden en deze jam kreeg een vervolg van 7 dagen, waarbij 8 nummers werden opgenomen.
Het resultaat is het album "Rosie", dat onder de naam Love Trap wordt uitgebracht door Wild Honey Records en op 15 februari 2019 vooraf gegaan is door de digitale single "Another Day Another Sin" .

Het album start met "Another Day Another Sin", waarin het duo een rustige pop song ten gehore brengt, die invloeden uit de jaren 60 heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en deze wordt gevolgd door "Huckleberry Finn", een aanstekelijke pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een hoog meedein gehalte heeft.
Daarna volgt de titel song "Rosie", een heerlijke swingende pop song met een nostalgisch ritme, die gevolgd wordt door "There She Blows", een uitstekende licht psychedelische song, die een niet al te hoog tempo heeft.
In "On The Corner" speelt Love Trap een mooie rustige ingetogen song en in "When You Were 21" zet de band me een uitstekende licht psychedelische pop song voor, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
Verder volgen "God Spoke To People By Name", een fantastische swingende pop song , die een aanstekelijk ritme heeft en daarbij is stil zitten geen optie en "And I Fall Apart" en daarin speelt het duo opnieuw een prima rustige pop song met een zeer aangenaam ritme.

"Rosie" van Love Trap is een prachtige plaat, die zeker in de smaak zal vallen bij liefhebbers van mooie rustige pop muziek en ik kan hen dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten