zondag 3 februari 2019

Review: The Lunar Effect - Calm Before The Calm (Kozmik Artifactz Records, 2019) (Progressieve Rock)

The Lunar Effect werd in 2011 te Londen, Engeland opgericht en bestaat sinds 2016 uit: Jon Jefford - zang, sologitaar, piano en harmonium, Dan Jefford - drums, Brett Halsey - basgitaar en Josh Gosling - zang.
Op 1 mei 2016 verscheen hun debuut EP "Strange Lands” in een beperkte oplage op LP, die al snel uitverkocht was, net als hun tweede uitgave van 100 stuks en op 25 januari 2019 verscheen het album "Calm Before The Calm", waarop 8 nummers staan, als CD en in een beperkte oplage als LP op 180 gram vinyl.

Het eerste nummer van de plaat is het op video single uitgebrachte "Woman" en daarin brengt de band een uitstekende progressieve bluesrock song in een gemiddeld tempo ten gehore, die sterke invloeden heeft van de jaren 70 bands.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna schotelt de band me "Stare At The Sun", een uptempo progressieve rock song, die wisselende tempo's en hardrock invloeden heeft en gevolgd wordt door "Call It In", een schitterende rustige rock song met invloeden uit jaren 70 hardrock bands als Led Zeppelin.
In "Weaver" krijg ik opnieuw een heerlijke rustige rock song voorgezet, die diverse subtiele tempowisselingen heeft en bij tijd en wijle vrij heftig klinkt en in "Daughter Of Mara" speelt The Lunar Effect nogmaals zo'n geweldige jaren 70 gerelateerde song, die subtiele tempowisselingen bevat.
Dan volgt "Filterdog", waarin ik de band een lekker in het gehoor klinkende rock song hoor spelen, die een gemiddeld tempo heeft en gevolgd wordt door "Deep Blue Sky", dat eveneens in een vrij rustig tempo gespeeld wordt en tevens licht psychedelische invloeden bevat.
Het laatste nummer is de titel song "Calm Before The Calm", die met gesproken tekst begint, waarna de band me een fantastische progressieve rock song voorschotelt, die ook nu weer in een rustig tempo gespeeld wordt en invloeden uit de jaren 70 heeft.

"Calm Before The Calm" van The Lunar Effect is een prima plaat, die vol prachtige rustige nummers staat, die me van begin tot eind hebben geboeid en ik kan deze schijf dan ook van harte aanbevelen, aan elke liefhebber van hardrock, progressieve rock en jaren 70 gerelateerde muziek.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten