maandag 23 september 2019

Review: Action & Tension & Space - Explosive Meditations (Kapitän Platte, 2019) (Spacerock / Rock In Opposition / Experimentele Muziek)

Action & Tension & Space uit Haugesund, Noorwegen bestaat uit: Per Steinar Lie - lap-steel en sologitaar, Øystein Braut - sologitaar en orgel, Julius Lind - basgitaar en Ørjan Haaland - drums.
De bandleden speelden eerder in bands als The Low Frequency In Stereo, Electric Eye, Soft Ride, Ape Club en Lumen Drone.
De band bracht hun debuut album "Action & Tension & Space" in 2012 via Made in Haugesund uit en deze werd op 19 oktober 2018 gevolgd door "Skåredal Funhouse", die via via Kapitän Platte in een beperkte oplage van 250 stuks op zwart vinyl en als CD en digitale download verscheen en 4 oktober 2019 verschijnt hun derde album "Explosive Meditations" via Kapitän Platte en deze wordt in een beperkte oplage van 100 stuks op wit vinyl en 400 stuks op zwart vinyl geperst en verschijnt tevens als CD en als digitale download.

Het album bevat 3 nummers, waarvan "Peruvian Dream" het eerste is en daarin speelt Action & Tension & Space een heerlijk rock in opposition nummer in een niet al te hoog tempo, dat invloeden heeft van experimentele muziek en spacerock.
Daarna volgt "Mørke Skyer Over Sildabyen", een vrij rustige mix van improvisatie, rock in opposition en spacerock, waar een terugkerend licht hypnotiserend ritme in zit.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
Het laatste nummer is het bijna 20 minuten durende "Destroyer Of All Worlds", waarin de band verder gaat met het maken van improvisaties, experimentele muziek, spacerock en rock in opposition, die in een rustig tempo gespeeld wordt en lichte invloeden van vroege Pink Floyd nummers bevat.

"Explosive Meditations" van Action & Tension & Space is een niet alledaagse plaat, die zeker niet voor iedereen geschikt zal zijn, maar voor liefhebbers van improvisaties, RIO, experimentele muziek en spacerock is deze schijf een 'must'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten