maandag 30 september 2019

Review: The New Death Cult - The New Death Cult (Indie Recordings, 2019) (Hardrock)

The New Death Cult werd in 2015 te Oslo, Noorwegen, opgericht en bestaat uit: Alpha, zang en sologitaar, Beta - sologitaar, Gamma - basgitaar en Delta - drums.
Op 6 september 2019 bracht de band hun debuut album "The New Death Cult" uit in een beperkte oplage op wit vinyl, nadat eerder de digitale singles "Light Spills Over", "Zeitgeist", "True Eyes" en "Moon" verschenen, die ook op het album terug te vinden zijn.

Het album, dat 9 nummers bevat, start met "Light Spills Over", waarin de band een schitterende swingende uptempo hardrock song ten gehore brengt, die gevolgd wordt door "Zeitgeist", eveneens een geweldige uptempo song, die enkele subtiele tempowisselingen heeft en swingt.
Daarna volgen de andere 2 downloads, waarvan "True Eyes" de eerste is en ook hierin houdt de band het tempo hoog en swingend (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), waarna het de beurt is voor "Moon", een fantastische licht psychedelische hardrock song, die diverse tempowisselingen bevat.
In "The War" zet The New Death Cult me een uitstekende licht melodische song voor, die in een gemeiddeld tempo gespeeld wordt en invloeden van hardrock heeft en in "Blood Of Babylon" krijg ik opnieuw een swingende uptempo rock song te horen.
Dan volgen "Colors Of The Mind", dat een disco deun in de muziek heeft en aanzet tot dansen, "Home", een heerlijke mix van pop en hardrock, waar enkele tempowisselingen in zitten en "Edel", een prachtige, vrij rustige, melodische pop song, die een aangenaam ritme bevat.

"The New Death Cult" van The New Death Cult is een prima debuut album, dat vol lekker in het gehoor klinkende rock songs staat en ik kan deze schijf dan ook aanbevelen, aan een ieder, die van hardrock en melodische pop houdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten